Miért adnak 10% kedvezményt egy étteremben hogyha készpénzzel fizetek?
Figyelt kérdés
jan. 31. 07:32
21/28 anonim válasza:
#19-20 De pont, hogy a tranzakciós díjnál többet dob ki a tulaj ezzel a módszerrel, a fekete bérezésnél viszont simán benne van, hogy így jön ki jobban.
22/28 anonim válasza:
Nem akarok vitatkozni veled mert lehet hogy úgy van ahogy írod késő van hogy számolgassak
De az nekem akkor sem logikus hogy miért nem lehet levenni a számlárol ha tudom hogy ki kell fizetni az alkalmazottat
Fekete bérezés alatt mit értesz egyébként?
23/28 eddiboy válasza:
Ez olyan, mint a nők 40 év munkaviszonyra járó nyugdíja. Anno valamelyik ellenzéki párt beadta az alkotmánybíróságra, hogy ez negatív diszkrimináció a férfiakkal szemben, terjesszék ki rájuk is. Az lett a határozat, hogy ez pozitív diszkrimináció a nők felé, ami nem tilos, sőt az alkotmány szerint a gyerekeket, nőket időseket segíteni kell, ez így teljesen megfelelő.
24/28 anonim válasza:
A bankkártya használata csak a vevőnek ingyenes. Az elfogadótól levonnak szép kis összeget.
Én 1,1%-ot olvasok itt: [link]
25/28 anonim válasza:
Én úgy tudom - és nem biztos, hogy jól -, hogy a nagyobb forgalmú helyeken százalékot vonnak a kártyás tranzakciók után, a kisebbeknél meg darabszámra számolják. Így egy kisboltban nem fognak örülni, ha az egy darab kakaós csigát kártyával fizetnék. Mondjuk mindez nem magyarázza meg a fenti 10% kedvezményt; pusztán leírtam.
26/28 anonim válasza:
Nem értem, min vitatkoztok. #17 világosan megírta, hogy nem adnak.
27/28 eddiboy válasza:
#26: #5-nél leírja kérdező, hogy egy konkrét győri étteremről van szó, ami ad ilyen kedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!