Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért adnak 10% kedvezményt...

Miért adnak 10% kedvezményt egy étteremben hogyha készpénzzel fizetek?

Figyelt kérdés
jan. 31. 07:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Az is az oka lehet, hogy a kártyás fizetésen keresztül befutó pénzt - elszámolástól függően - akár egy hónap késéssel kapják csak meg. (És nem rögtön)
jan. 31. 10:58
 12/28 anonim ***** válasza:
23%
Mert a kártyás fizetés drága. Van olyan kis bolt, ahol milliós költség a kártyahasználat éves szinten.
jan. 31. 11:09
 13/28 A kérdező kommentje:
ez legális egyébként?
jan. 31. 11:14
 14/28 anonim ***** válasza:
86%

Persze, hogy legális. Annak ad kedvezményt, akinek akar, és a kp-t is köteles elfogadni, hiába van nála pos-terminál.

Az törvénytelen, ha van terminál, és mégis megtagadják a kártyás fizetést bizonyos összeghatár alatt. (De persze egy csomó helyen - jellemzően a kisforgalmú üzletekben - simán megtagadják)

jan. 31. 11:29
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem számolhatnak fel plusz költséget a vásárlónak csak azért mert kártyával szeretne fizetni:

[link]

"A kedvezményezett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatáért díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számíthat fel"

Ugyanakkor arra nem tér ki a jogszabály, hogy nem nyújthatnak kedvezményt készpénzes fizetéskor, szóval ez ilyen szürkezóna.

jan. 31. 11:44
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
El tudok képzelni két, egymástól független okot: 1) ha ez egy kis kifőzde, néhány szállítójától csak kp-ért tud vásárolni; 2) az alkalmazottai a fizetésük egy részét feketén, zsebbe kapják, és ehhez kell a kp. (tudom, a második változat gonosz inszinuáció, ilyet egyetlenegy magyar vendéglátós sem csinál ☺).
jan. 31. 13:47
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

"Miért adnak 10% kedvezményt egy étteremben hogyha készpénzzel fizetek?"

Nem adnak.

jan. 31. 15:18
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak #16 találta el a valódi okot.

A tranzakciós díj nem olyan jelentős, hogy emiatt vásárlásonként 10% kedvezményt adnának, kevésbé éri meg.

Online pénztárgépes trükközés sem játszik, a készpénzes fizetést is be kell ütni a gépbe, ha kap rendes nyugtát a kérdező, akkor ezt meg is teszik.

Az alkalmazottak részben feketén, készpénzben történő kifizetése lesz a megoldás.

jan. 31. 21:25
 19/28 anonim ***** válasza:

Az biztos hogy nem bár elsőre én is ezt gondoltam

Gondoljatok bele hogy van egy kiadás ami a fizu amihez kell a kp eddig ok lenne de...

Pl 300e lenne a forgalom ebből lejön 10% tehát 30ezret elfog dobni a főnök H legyen kp-je

Az nonszensz,olyat láttam már hogy kártyánál nem fogadják el a kupont vagy ilyesmit

Valaki írta hogy a beszállítók miatt kellhet(lehet)

de aki lusta arra hogy útba ejtsen egy ATMet inkább elenged 10%ot hát ...nem nyerő az üzletpolitika

Az nem val

jan. 31. 22:28
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja amúgy sztem kivan számolva egy haszonkulcs (ami általában 100%) arra rá van téve a +10% ami megjelenik az étlapon

Szóval a kártyánál maga vevő fizeti a tranzakciós díjat

Kp nél pedig jó érzéssel megy el a vendég /hisz kapott kedvezményt,visszafog jönni a jó elmény miatt/

Szóval a tulaj jól jár hisz van vendég és a kártyás pluszdij is már nullszaldós

Ha ez így van akkor egy zseni a csávó kár hogy nem Győrben lakok

jan. 31. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!