Miért nehéz és megterhelő szakácsnak lenni? Én azt hittem ő nekik csak főzni kell és ennyi.
Ahol én dolgozom, ott 9kor kezdünk (legkésőbb, néha előbb, ha úgy ítéli meg az ember, hogy nem lesz elég ideje megcsinálni minden szükséges dolgot az ebéd kezdetéig). Nyomjuk az előkészítést, hogy 12kor elindulhasson az ebéd, ha megszalad, ami elég gyakran igen, főleg a főszezon kb 6 hónapjában, akkor az jelent kb 120-130 embert, erre vagyunk 5-en. Néha csak 4-en. Aztán 3-5 között szünet, akkor a konyha zárva van (6-kor fog kezdődni a vacsora, de 5re már visszamegyünk), van egy óránk még előkészülni, csinálni olyan dolgokat, amik kellene a vacsorára (ha nagyon megszaladt az ebéd és/vagy nem volt időd mindent megcsinálni 9-12 között, akkor van, hogy szünetben is maradunk, hiszen egy durva ebéd után előfordulhat, hogy konkrétan a fél részleg kifogy ebből-abból, és akkor bizony a szünet egy része, vagy egésze is ugrott....) Aztán jön a vacsora, amikor 140-150 néha fel 200-ig, emberre vagyunk 6an, gyakran csak 5-en. Szóval a szervizek alatt esélyed nem nagyon van előkészítő dolgokat végezni, ott rendelések darálása van :)
Na hát ezért nehéz, és eléggé sarkos a "csak főzés", mert 3 óra alatt 4-6 embernek kiszolgálni 120-200 embert az igencsak jó menet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!