Egy pizzériában falusi vendéglatóhelyeken is kemény munka van vagy városi és Balatoni helyeken olyan vagy családi vállalkozásban is kemény dolgozni pultos felszolgáló bárosként?
Attól függ mit értünk kemény munka alatt.
Van, ahol fizikailag kell odatenned magad, ez általában a konyha, meg esetleg a tányérokkal rohangászás
Van ahol meg inkább érzelmileg meg mentálisan szípolyoznak ki, pl ha bebacott bekokózott fackalapokat kell hallgatni egész éjszaka, vagy Karennek udvariasan, nem a lelkébe gázolva elmagyarázni, hogy miért nem kap medium rare csirke mellet.
Igazából döntsd el melyiket bírod jobban, mindkettő tud megeröltető lenni, és mindkettőtől ki lehet égni, csak más módon.
5, igen, nyilván arról szólt a fáma, hogy néhány vendég hülye mint a seģgem, és lehetetlen, neg veszélyes hülyeséget kérnek akkora egóval mint a ház.
Tőlem próbáltak már rendelni glutén mentes szejtánt (ami kb csak glutén), quesadillát sajt nélkül (ami olvasztott sajt és egy tortilla lap), cézár salátát vegánként (ha a halas és parmezános részt kiszeded, pár zsemlekockát meg ízesítetlen saláta levelet kapsz), meg fagyasztott cappuccinót (nem értette, hogy ehhez egy különleges adalék port használnak, egyébként a hideg tej nem fog habosodni, és nekünk ilyen nincs).
Meg még ezer ilyen dolog, ami hosszú távon baromi fárasztó.
De mint pincér, nem hogy nem hülyézheted le, de ha jattot akarsz, akkor valahogy úgy kell ezt megbeszélned vele, hogy az interakció végén ne érezze magát méltóságában sértve.
Sajnos van egy réteg, aki szereti egrecíroztatni a pincéreket, azt hiszi szolgát kap arra a másfél-két órára, és játssza is a nagyassonyt, lekicsínylő, megalázó, csak mert megteheti. Az ilyet hívjuk a szakmában Karennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!