Éttermek vesznek át alapanyagot magán személytől?
Az a helyzet, hogy kijöttem busázni a Hármas-Körösre és nem terveztem azt, hogy ilyen temérdek mennyiséget fogok belőle. 15 darab busát sikerült fognom 2-5kg-os méretekben és én nem tudok ezzel a nagy mennyiséggel mit kezdeni viszont visszaengedni is tilos őket így arra gondoltam, hogy bemennék az egyik útbaeső étterembe és felajánlanám nekik ingyen.
Át veszik szerintetek? Van értelme megállni vagy csak ellenőrzött helyről vesznek alapanyagot?
#1 Onnan, hogy egyik ismerősöm múltkor malacot vágott és az egyik étteremvezető ismerőse rendelt tőle nagyobb mennyiségben húst.
Aztán azt hittem ez így megy.
Ez Szabolcs megyében történt, ráadásul egy mini kifőzde egy kisvárosban. Elég kicsi az esélye, hogy belefutsz :D
Nem ő tenyészti hanem vásárolja egy ismerősétől aztán levágja eladásra.
Közben találtam gazdát a busáknak, úgyhogy ez is megoldódott.
Megpróbálhatod, legfeljebb azt mondják, hogy nem.
Arra jó esélyed is van, két okból is.
Busát nem sok étteremben árulnak, nincs rá nagy igény.
A másik ok, hogy hivatalosan csak olyan alapanyag lehet az üzletben, amivel el tudnak számolni, ha ellenőrzést kapnak.
Nem hivatalosan meg ki tudja...
Pláne, ha az illető amúgy is szereti a halat, és az sem gond, hogy busa, és lehet nem is kerül az étlapra, de te megszabadultál tőle.
Okkal tilos visszaengedni a kifogott busákat, de már késő, egyre több van a folyókban, az őshonos halak meg eltűnnek.
Nyaralásin, idegen környezetben macerás lehet megszabadulni a busáktól, pedig vannak, akik örülnek a halhúsnak, a busát is szetetik, csak ugye egy nyaraló nem tudja, hogy kik azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!