4-5 ezer forint egy pizza egy pizzériában Budapesten? Csak én vagyok kiakadva?
En azt nem ertem...hogy megis tele az etterem, tele a plaza, tele a mozi.
Allnak a sorok teli kosarral az Aldiban (a kosarban gyümölcs,csoki..)
A fesztivalok tele vannak (igen, magyar fiatalokkal)
Én nem tudom Te hol élsz, itt Budapesten a pláza (a belvárosiak pl. Westend) valóban tele vannak, de nem vásárlókkal, hanem lézengő tinikkel, akik ott bandáznak. Az üzletekben senki, kivéve talán a nagyobbakat pl. Zara, MediaMarkt stb. ahol szintén szerintem inkább csak nézelődnek sokan.
Éttermek teli? Hol? Melyik? Mondj egyet kérlek, ami teli, de nem külföldiekkel! Egyet nevezz meg kérlek.
Fesztivál? Szerintem nagyon rossz példa. Sok tini/fiatal végig dolgozza a nyarat/évet, hogy aztán minden összekeresett pénzét ott elverje. Az egy másik dolog (+ ott a társaság több, mint fele külföldi).
Az éttermek a multiktól veszik az alapanyagokat. A multik pedig úgy kartelleznek, ahogy akarnak, hiszen a covidhiszti alatt a kisvállalkozások nagy része tönkrement. Ezért emelkednek az árak.
Azért vannak ugyanúgy tele az éttermek, mert közülük is sokan tönkrementek. Kevesebb ember jár étterembe, de kevesebb az étterem is.
14
A Covidhiszti alatt nem a multik miatt mentek tönkre a kisvállalkozások, hanem a drágalátos miniszterelnöködnek az idióta rendelkezései miatt...
Mert nem a multit vágta hanyatt az árstopos termékek köre (ami egy idióta intézkedés volt, állítom ez volt a cél, hogy tönkretegyék a kisvállalkozásokat), hanem azokat a boltokat akik pl egy faluban voltak, vagy kisvárosban.
Minden élelmiszer olcsóbb már Európában, nyugodtan összevetheted a szlovák meg a magyar Tesco árait például, vagy az osztrák Spar meg a magyar Spar termékeit. Ne 1-1 tételt, hanem "csinálj" meg egy bevásárlást ott online, meg itt, aztán nézegesd a végösszeget.
Szóval hagyjuk ezt a ronda multik dumát, mert egyszerűen nem igaz.
"A Covidhiszti alatt nem a multik miatt mentek tönkre a kisvállalkozások, hanem a drágalátos miniszterelnöködnek az idióta rendelkezései miatt..."
Állítottam én ennek az ellenkezőjét? Viszont a kormányok egész Európában a multikat szolgálják, Magyarországon sincs ez másképp. Sőt, itt különösen szolgalelkű a kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!