Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mindenki tud pincér lenni?

Mindenki tud pincér lenni?

Figyelt kérdés

Érdekel a munka, viszont sokat bénázok a mindennapi életben sajnos. Ezt be lehet úgy gyakorolni, hogy egy idő után szinte semmi hibád ne legyen? A tapasztalt pincérek követnek meg el hibákat? Van olyan, aki mindig stresszel, akármennyi tapasztalata is van?

Nem érdemes így próbálkoznom, vagy sikerül majd beletanulnom, és a stresszelésemen is segíteni fog?

2023. ápr. 4. 11:40
A kérdező szavazást indított:
Próbáld meg
Hagyd
23 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
én nem tudnék az lenni. Engem zavar, hogy kiszolgálnak, meg az is ha mást kell kiszolgálnom.
2023. ápr. 4. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
Hát totál kétbalkezeseknek nem ajánlott. Én a saját lábamban is el tudok esni, pocsék az egyensúlyérzékem is, tehát elég kis esélyt látok arra, hogy hatalmas, forró tálakkal szlalomozzak. Még itthon se mindig sikerül :)
2023. ápr. 4. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Iszonyat türelem és fapofa is kell hozzá, mert nagyon hihetetlenek tudnak lenni a vendégek… meg jó fizikum/állóképesség akkor lehet vele jobban keresni, ha legalabb 1-2 nyelven folyékonyan beszélsz és már van tapasztalatod.
2023. ápr. 4. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem mindenki.
2023. ápr. 4. 13:51
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
Van aki évekig tanulja vendéglátó iskolában, hogyan legyen jó pincér. Nagyon sok etikai szabály van, mit hogyan csinálj. Nehéz tálcákkal, tányérokkal megpakolva járkálni egész nap, lépcsőn fel-le. Nem való mindenkinek, hatalmas nagy türelemre van szükség és elkötelezettségre.
2023. ápr. 4. 14:09
 6/10 anonim ***** válasza:
98%

Bénázás, és bénázás között is vannak különbségek.

hasra eshetsz a terítékkel, jót fognak röhögni rajtad, kifizete4d a kárt, esetleg kirúg a főnök, de ha a vendég nyakába borítod a forró levest, nem biztos, hogy egy bocsánatkéréssel megúszod..

Nyilván ezek szélsőséges példák, van az a szint is, amikor az ügyetlenkedés kifejezetten szórakoztató tud lenni.

2023. ápr. 4. 21:01
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
Minél többet gyakorlod, annál kevesebbet fogsz bénázni, de attól még lehet, hogy összességében ügyetlen maradsz. Viszont nem csak az ügyesség tesz valakit jó pincérré, legalább olyan fontos a vendégek felé tanúsított magatartása. Egy jó pincér (szerintem) általánosságban jókedvű, udvarias, türelmes a buta vendéggel is. Mosolyog, tud italt és ételt ajánlani, ismeri az étlapon lévő ételek összetevőit, figyel a vendégekre, és nem árt, ha legalább angolul vagy németül jól beszél. Én inkább ezek alapján dönteném el, hogy én ilyen vagyok-e, aztán csak megtanulom nem eldobni a tányérokat.
2023. ápr. 5. 00:08
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ!

Kedves vagyok a vendégekkel, tudok folyton mosolyogni, a nagyon bunkókkal is aranyos vagyok. Volt már hogy extra kedves voltam egy hihetetlenül bunkó hölggyel, és utána ő is aranyosabb lett. Inkább a flörtölő, viccelődő vendégeket nem tudom kezelni. Megpróbálok műnevetni, de nem tudom úgy kezelni mint sok pincér. Angolul jól beszélek, németül még annyira nem, de kb. mindent megértek, meg szépen lassan össze tudok rakni egy helyes mondatot. Ha csak pár szót kell mondani, az szerencsés. Sajnos jobb kézen kezdtem el hordani a tálcát, eleinte azt mondták, hogy mindegy, és ott volt kényelmesebb. A bal kéz most nagyon instabil, de megpróbálok átszokni arra, mert komolyabb helyen szerintem elvárnák, plusz sokminden ehhez van kialakítva, könnyebb lehet bal kézzel. Szóval már próbáltam, nem volt rossz, csak megint stresszelek, hogy mi van ha nem fog menni. Pedig amúgy egész jól megranultam. Néha ejtettem le evőeszközöket, de annak szerintem van egy külön technikája, hogy hogy kell rakni, és ha azt megmutatják, akkor menni fog. Szóval szerintem menni fog, csak nagyon rástresszelek, félek hogy hibázni fogok. Ezért sem merek jelentkezni, mert félek, hogy azt mondom, hogy tudok pincérkedni, ott pedig nem megy majd jól. Pedig rengetegen ezt csinálják, akkor is magabiztosnak mutatkoznak, ha nem azok, és szerintem ök csinálják jól. Legalábbis akkor, ha hamar beletanulnak majd.

2023. ápr. 5. 09:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahol valódi pincér van, ott a 6 fős család rendelését nem írja a pincér, hanem fejben meg tudja jegyezni. És mikor kihozza, nem kérdezgeti, hogy ez kinek lesz, amaz meg kinek, mert még emlékszik rá, hogy ki, mit rendelt. Az igazi pincér egymaga, egyszerre le tudja szedni egy hat fős társaság asztalát, az ügyetlenebb kezére halmozva az összes tányért és evőeszközt.

Van, aki pincérkedik, de nem pincér. Az felír mindent. De hiába mondom, hogy a töltött káposztára NEM kérem a kanál tejfölt, elfelejti leadni a konyhán az információt. Amikor kihoz valamit, meg kell kérdeznie, hogy ki elé tegye. Maximum két tányért tud egyszerre kezelni, akár kihozza, akár leszedi.

De mind a kétféle lehet jófej is, meg undok is. Nem kell stresszelni, mert azzal csak rosszabb lesz, bevonzod a bajt. Stressz nélkül engedd el magad, és add saját magadat. Persze odafigyelve...

2023. ápr. 6. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem való mindenkinek, mégis a szakma már nagyon felhígult, egy közepesen igyekvő pincér már felüdülés, szóval próbáld meg ha érdekel. A magabiztosság a gyakorlattal jön.
2023. ápr. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!