Mennyit fizetnél reálisan egy gombóc számodra finom fagylaltért? Neked még elfogadható érte 500+ forint? Pl. 4 tagú család 6000 forintért fagyizzon hétvégén ebéd után?
Én a kérdésre válaszolok:
HA az eladó normális, gömbölyű gombócot ad és nem kaparja le fél gombócra, akkor kifizetnék 500Ft-ot.
500Ft/gombóc azaz ingerküszöböm lenne, még megfizetném, de így muszáj lennék lemondani az édes tölcsérről, ami gondolom szintén vagy 100Ft/db lenne. Szóval két gombóc 1.000Ft-ért nekem úgy még belefér.
Ha kézműves fagyi és árulnak joghurt vagy sajttortás ízesítésűt, akkor 700Ft/gombócig kibírnám.
Mivel én egy évben kb. egyszer eszek fagyit, kifizetek érte simán ennyit. Ha fagyit akarok, akkor 700-at is ki fogok érte fizetni, mert nem ettől fog bedőlni a pénztárcám, nem rendszeres kiadás, és ha akkor abban a pillanatban ez kell ahhoz, hogy jól érezzem magam, akkor fagyit fogok enni.
Másrészt meg: drágább az élet, ha gyereked van, no shit sherlock... Ez eddig is így volt, ezután meg pláne így lesz. Ezzel nem azt mondom, hogy reális desszertre ennyit kiadni egy családnak, de nem kell akkor rendszeresen fagyizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!