Miért hideg italokat adnak éttermekbe?
Pontosan, ahogy a 11-es írja.
Azért ez az alap, mert egy vendéglátó helynek a lehető legszélesebb vendégkört kell megcéloznia.
Ez olyan, mint pl ételeknél a sózás. Ha közepes szintet tartasz, az az emberek 90%-ának jó. A maradék 10%-nak vagy sótlan, vagy sós.
De nem lehet miattuk sósabban, vagy sótlanabbul főzni, mert akkor a 90%-nak lenne rossz.
Ahogy az 1-es írja, ha 1000-ből 999-nek a hideg a jó, nem fogják 1 miatt a langyosat alapértelmezetté tenni.
Az emberek nagy többsége, (99%) a hideg üdítőket szereti. Általában érzékeny torkú emberek, vagy kis gyerekeknek kérnek nem hideg italt.
20 évig voltam felszolgáló, pultos, büfés és volt ahol körülményesebb, volt ahol egyszerűbb volt megoldani, de mindíg, mindenhol kieszeltünk valamit és megoldottuk a nem hideg üdítő kérést.
Például a kimért gyümölcslevet vastagfalú, forró vízzel felmelgített pohárba töltöttük, a bontatlan üvegesre pedig meleg vizet engedtünk, de olyan helyen is dolgoztam, ahol fel tudtunk készülni, és mindenből volt szobahőmérsékletű (üveges) is kéznél.
A 20 év alatt 1-2-szer fordult olyan, amikor a felmelgített üdítő hőfoka nem felelt meg a kedves vendégnek. Azzal már feladta a leckét, mikor a 3 dl baracklé túl meleg lett az ízlésének, és sipítozva azonnal ordibálni kezdett a kolléganőmmel, hogy hogy lehet már ennyire hülye, és rögvest cserélje ki hidegebbre.
A többség azt szereti.
Én is utálom, de az okára rájönni nem rakétatudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!