Ez mennyire számít lopásnak?
Egy ideje a McDonald's pénzt kér azért, hogy elvitelre kérjük az ételt-italt. Viszont nekem nincs szükségem rá általában, mert a táskámba teszem bele. Ez mennyire számít lopásnak? Mivel hogy ottani fogyasztásra kérem, ki is fizetem, de közben elviszem, a csomagolás nélkül, hogy kevesebbet fizessek érte. Szerintem nem kéne lopásnak számítania, mert csak egy darab papírért fizetnék többet, amit utána úgyis kidobok.
Ez olyan dolog, mint hogy az, hogy az üdítőhöz szívószálat kérünk?
A csomagolásért fizetsz elvitelnél, nem a tényért, hogy elviszed.
Ha te csomagolás nélkül viszed el, az a magánügyed, még csak meg sem károsítod a céget, mert nem vetted igénybe a csomagolóanyagot, vagy az arra fordított munkaidejét az alkalmazottnak.
na akkor felhomályosítalak, hogy ha így kéred, akkor azt olyan áron számítják, mint ha ott ennéd, tehát 5%-os áfát fizetnek utána.
Ha elviteles árat számolnának, abból 27%-ot fizetnének. (valószínűleg ezért, és nem a nulla filléres fos papírért drágább az elviteles!!!)
Úgyhogy így, hogy ez 5%-os áfával ketyeg, plusz még a helyet se foglalod, mert elviszed, nem koszolsz, nem kell utánad takarítani, stb...
nem hogy nem lopsz, de konkrétan ők járnak jobban!
" lop, csak az államtól,"
Akkor végül is, csak visszalopja! :D)))))
Ha tolvajtól lopsz, akkor beszerzési áron viszed el! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!