Az igaz lehet, hogy az első budapesti McDonald's megnyitása után még hónapokkal is sorba hosszan kellett állni az utcán, hogy bejuss?
Nagy sor állt abban az időben,bejött Amerika.
De például Szolnokon decemberben nyitott a Burger King egy órát kellett várni hogy kapj valamit.
Én 1992/93 körül dolgoztam a Nyugati mekijében.
Sor volt, de az utcáig nem ért el.
Nem tudom, hogy a nyitáskor, esetleg még néhány napon keresztül az újdonság az "itt van Amerika" mennyire vonzott be tömegeket, milyen sorok voltak, én akkor voltam néhányszor a McDonald's-ban, amikor már normál üzemmódban működtek.
Akkor minden alkalommal kb az volt a tapasztalat, hogy vannak, de nincsen tömeg, a sorban várni kellett néhány percet, de a megrendelt kaja egy percen belül ott volt, arra soha nem kellett várni.
Az is igaz, hogy akkoriban nem volt túlbonyolítva a választék, de valahogy működött a dolgozók között a munkamegosztás, ha valaki hamburgert kért, azt azonnal rakta össze egy dolgozó, elő voltak készítve a hozzávalók, a sült krumpli folyamatosan készült, melegen kaptuk meg, stb.
A McDonald's eredeti üzletpolitikája a gyorsaságra épült, a megrendelt ételt egy percen belül a vevő előtt kellett legyen, és ez még nálunk is működött elég sokáig.
Nem tudnám megmondani, mikor siklott félre, de amikor egy gyorsétteremben fél órákat kell várni, és nem is olcsó ott enni, el lehet gondolkozni, hogy annyi idő alatt egy étteremben is kihozzák az ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!