Miért van alig magyar étterem más országokban, ha a világ legjobb konyhája a magyar?
A fôvárosokban is max 1-2, kisebb helyeken szinte mindig 0. vagy néha 1.
A hatalmas Londonban is csak 4 van.
Míg mindenhol millió olasz, kínai, japán, indiai, thai, amerikai, francia stb
A világ legjobb konyhájának kell lennie a legkedveltebbnek is. Ha meg annyira kedvelt és ismert, akkor hogy lehet belôle ennyire nagyon kevés?
Nem értem!
A magyar konyha zsíros, fűszeres, nulla salátával - csak csípős almapaprika sé társai.
Messze nem jó, sőt!
Én "magyarul" főzök az olasz családomnak és az echte német és amerikai vendégeimnek és csodák csodája, de mindegyik imádja és kéri.
Tudni kell minden "nyelven" jól főzni, én pedig jól főzök.
Nem attól jó a magyar kaja sem, hogy tocsog a zsírban és lángol a száj az erős paprikától, hanem az ízek (fűszerezés) harmóniájától, ahogy a világon minden nép konyhájánál.
A magyar konyha is roppant változatos, de ha valakinek az ismeretei csak a zsír-hagyma-pirospaprika=pörkölt kombóig terjednek és a gasztronómiai ismereteit a napköziben szerezte, azzal nem szabad vitatkozni erről.
Én elsődlegesen a magyar konyhát szeretem, amibe beszivárogtak vagy 200 éve a környező nemzetek (szlovák, román, szerb) ételek is, de ezen teljesen felesleges vitát indítani, mert ízlések és pofonok, teljesen szubjektív dolog.
Abban viszont biztos vagyok, hogyha bárhol a világban éttermet nyitnék, nem mennék csődbe!
#12.
És melyek főleg azok az ételek, amelyek bejönnek az említett külföldieknek is?
Köszi ha válaszolsz!
#13
Mindenféle levesek, még a savanyú tojásleves is pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel.
A húslevesünk, a benne főtt hús rozmaringos, vajon sült krumplival, torma, fokhagyma, vagy gyümölcsmártással, jellemzően a meggy.
Vadas zsemlegombóccal, halászlé, rakott krumpli, töltött káposzta, töltött paprika (utóbbit a németek, amerikaiak szeretik nagyon) bakonyi sertésszelet (gombás-tejfölös) nokedlivel, lencsefőzelék füstölt hússal, krumplifőzelék fasírttal, sárgaborsó főzelék nem zsíros(!) sült oldalassal, zöldbabfőzelék/zöldborsófőzelék pörkölttel, kenyérlángos, de kedvelik a sajtos-tejfölös-fokhagymás lángost is, lecsó jófajta kolbásszal-tarhonyával, házi szilvás gombóc, derelye ...
Olasz rokonaim a mákos bejglit is imádják, így aztán mákos gubát is készítek, az is favorit.
Desszertek közül a rétesek, pogácsák, még a tepertős is. Levelesen, normális mértékben borsosan.
Ezeket a teljesség igénye nélkül soroltam fel, mert nem minden jutott eszembe, de az elmúlt 1-2 évben ezekből nem győztem főzni a kérésükre.
#16
:D
Köszönöm! Ez az igazi elismerés!:)
Azért van kevés -kevesebb mint régebben lehetett?- magyar étterem külföldön, mert a tulajdonosok nem magyarok, csak magyar állampolgárok, a nyereségre hajtanak, a minél előbb minél többre. Nem fizetik meg a szakácsokat, és mindenféle ázsiait vesznek fel, akik csak az összekutyuláshoz értenek.
A jó alapanyag sem olcsó, és rendes mangalicazsír helyett olajjal főzni, az nem megy. A magyarok elmennek, a helyi külföldiek meg igénytelenek, csak olcsó legyen, nem baj, ha kutyahús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!