Miért van alig magyar étterem más országokban, ha a világ legjobb konyhája a magyar?
A fôvárosokban is max 1-2, kisebb helyeken szinte mindig 0. vagy néha 1.
A hatalmas Londonban is csak 4 van.
Míg mindenhol millió olasz, kínai, japán, indiai, thai, amerikai, francia stb
A világ legjobb konyhájának kell lennie a legkedveltebbnek is. Ha meg annyira kedvelt és ismert, akkor hogy lehet belôle ennyire nagyon kevés?
Nem értem!
1. A magyar konyha még véletlen sincs a világ jó konyhái között megemlítve sem, nemhogy a legjobb lenne!
2. A magyar éttermeket esetleg arra tévedt magyarok igénybe vennék, mások nem.
3. A nem-magyarok szerint a magyar konyha nem jó, ezért ök soha nem mennének magyar étterembe
4. Az itt-ott elöforduló magyar éttermek meg annyira alacsony szinten vannak, hogy még a magyaroknak sem tetszik.
Nekem pl. a halászlé az egyik kedvenc ételem, heti egyszer eszek is, de többször nem…
De ha objektív akarok lenni, akkor belátom hogy a magyar ételek íze elég unalmas és emellett mégis nehéz ételek. Szóval ha esetleg egy külföldi szereti is, akkor sem fog sűrűn enni belőle…
Ahol élek, régen 4 magyar vendéglő is volt, kettő elég magas színvonalon.
De ahogy kihalt a régi generáció, mindegyik lesüllyedt a béka feneke alá, és hiába van most több magyar, mint azelőtt, lassan mindegyik tönkrement és bezárt.
És hogy a magyar konyha a világon a legjobb lenne... Ezt csak azok állíthatják, akik még soha más nemzet ételeit nem kóstolták.
Én gyakran főzök magyarosan, mert az itteni családom szereti és megszokta, de vendégeknek csak egy-egy kuriózumot adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!