Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A vendéglátós helyeken dolgozó...

A vendéglátós helyeken dolgozók mindig kapnak kaját-piát a munkaidejükben?

Figyelt kérdés

Mármint magától a cégtől kapnak étel-ital ellátást munkaidejük alatt?

A legtöbb cég ad vagy fordítva?

2022. nov. 1. 17:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kis szállodában, ahol csak csak hideg étkezés volt a vendégeknek (svédasztalos), ehettem és ihattam (más kérdés, hogy ritkán volt időm szendvicseket készítgetni magamnak, inkább vittem péksüteményt).

Vendéglőben 12 órás műszakban (kisegítőként) kaptam meleg ételt, választhattam.

Török gyrososnál ugyanez volt (főtt étel, üdítő, ásványvíz), és ott záráskor még hazavitelre is adtak abból, ami maradt.

2022. nov. 1. 23:03
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

10-esre!

Ez nem attól függ, hogy külföldi vagy magyarországi hely.

Hanem attól, hogy milyen jellegű.

Kis túlzással én azért végig főztem az országot, meg Európában is jártam 2-3 helyen, és pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

Magyarországon (Étteremről beszélek, nem büfékről meg pizzériákról) evidencia, hogy a szakács azt eszik amit akar, nyilván lehet ezzel élni, meg lehet visszaélni is, utóbbit sehol nem díjazzák, tehát nem a libamájat fogjuk megzabálni.

De alsó/közép kategóriás kajákból mindenki ehet, ha éhes, tehát nincs mennyiségi korlát, ha valaki éhes, az eszik. Ennyi.

Viszont ahol külföldön dolgoztam, ott már 10-15 évvel ezelőtt is sokkal szigorúbban vették ezt.

Ott szigorúan napi 1 étkezés , ez általában minden helyre vonatkozott, de pl volt olyan olasz szálloda, ahol külön volt személyzeti kaja.

Ez pedig egy óra múlva kopogott a szemünk az éhségtől.

Főtt tészta, meglocsolva olajjal, kaja letudva... Dolgozz vele...

2022. nov. 2. 06:32
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
*ettől
2022. nov. 2. 06:34
 14/14 anonim ***** válasza:

nalunk 30% kedvezmeny van es kesz. ha munkaidon kivul mesz oda akkor minden 100%.

szerintem gaz, hogy 12-16 orakat dolgozunk es meg egy sultkrumpliert is fizetni kell

2022. nov. 7. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!