Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A vendéglátós helyeken dolgozó...

A vendéglátós helyeken dolgozók mindig kapnak kaját-piát a munkaidejükben?

Figyelt kérdés

Mármint magától a cégtől kapnak étel-ital ellátást munkaidejük alatt?

A legtöbb cég ad vagy fordítva?

2022. nov. 1. 17:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
SOk helyen kapnak, de ki kell fizetni az önköltségi árat.
2022. nov. 1. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Enni lehet, persze, jó nyilván nem a bélszínt fogjuk megzabálni, de éhen nem lehet dolgozni, tengerbe meg nem viszünk vizet, szóval eszünk amit találunk.

A "pia" már más kérdés, konyhán dolgozóknak elvileg jár védőital, ami konkrétan szóda, ásványvíz...

A többi az adott helytől függ, meg a megállapodástól, lehet e inni üdítőt, kávét..

Valahol 1-2 belefér ingyen, valahol van rá külön személyzeti ár.

Régen jellemzőbb volt, hogy azt is korlátlanul lehetett fogyasztani. De azóta sokat változott a világ.

Valahol enni is alig mernek a dolgozók, szóval elég siralmas a helyzet.

Meg hát a munkakörtől is függ. Nyilván nem mindegy, hogy valaki az éttermet takarítja, 4 órás rész munkaidőben, vagy a konyhán nyomja napi 15 órában.

2022. nov. 1. 17:20
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

1-es, a kérdező a legtöbb cégre kérdezett rá.

Ilyen meg hogy a kajáért fizetni kell, 1000-ből 1 helyen van.

Ez max akkor igaz, ha valaki a normálisnál többet akar enni.

2022. nov. 1. 17:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Akiket én ismerek és vendéglátóznak, ők kapnak. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy korlátlanul, hanem pl. az ebédet és/vagy vacsorát biztosítja a munkáltató, amit kajaszünet alatt elfogyaszthatnak. Másfajta béren kívüli juttatás amúgy sem jellemző a tapasztalataim/másoktól hallottak alapján, de lehet rossz helyeket fogtunk ki.
2022. nov. 1. 17:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az 1-es vagyok, felénk mindenhol az önköltségi árat elkérik a dolgozóktól (nem BP!)
2022. nov. 1. 17:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, az f@sza, gyakorlatilag jobban jársz, ha főzöl magadnak otthon.

Mivel az önköltségbe az energia is beletartozik, az meg egy étteremben 10-szerese az otthoninak.

Hát, azért ez egy aránylag normálisan működő étteremben abszolút nem jellemző! Én azért elég sok helyen megfordultam már, de ilyet még személyesen nem tapasztaltam.

Ilyen meki szintű büféknél meg pizzériáknál, ahol volt egy csomó futár, akiket etetni kellett, ilyen helyekről hallattam, hogy van ilyen rendszer.

2022. nov. 1. 17:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

En dolgoztam egy bufebe felaron ehettunk

De normalis helyeken egy etkezes ingyenes

2022. nov. 1. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szervíz előtt kötelező enni, főleg a szakácsoknak. Na jó, ez egy kicsit túlzás, nem kötelező, de a főnök csúnyán néz arra, aki nem eszik. Szerinte ha a szakácsok éhesek, akkor nem tudnak normális adagokat adni, vagy túl keveset, vagy túl sokat pakolnak a tányérra. (Persze egy rántott hús az egy rántotthús, azt úgyis lemérik az előkészítésnél, de mondjuk nem mindegy, hogy egy vagy két marék sültkrumplit adnak hozzá.)

Inni persze kávét, vizet korlátlanul, az üdítőkből a nagy kiszerelésűeket, alkoholt munka közben soha, de munka után egy sörért nem szól. Én a tanuló pincéreket edukációs céllal szoktam itatni (én vagyok értük a felelős), ismerniük kell az összes bor ízét, jellegzetességét, plusz a komolyabb italokból is kapnak, ha kiderül, hogy olyat még életükben nem ittak. Persze szegény szakácstanulók se maradjanak ki, ők is kapnak. De persze ne úgy képzeljétek el, hogy akkor leültetem őket, és igyanak részegedésig, hanem kóstolják meg.

Ja, fontos információ, ez Svájc. Itt törvényileg kötelező a kajáért fizetni, meg is van határozva, hogy pontosan mennyit. Nyilván ezt muszáj levonni a fizetésből, de annyival jobb a fizu más helyekhez képest, ahol a főnök nem tette kötelezővé a kajálást.

2022. nov. 1. 18:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt de nem azt ettuk amit a vendégek. Pl amikor a tavaszi menüt nyárira cseréltük, a tavasziban volt borsó a nyáriban nem. Másnap borsófőzelék volt, hogy a megmaradt fagyott borsó leürüljön
2022. nov. 1. 18:31
 10/14 A kérdező kommentje:

2 helyen dolgoztam Magyarországon konyhán, az egyik egy ismert pizzéria, napi egyszeri főtt kaja kimondottan a staff részére, a többi kaja 15%-os árengedménnyel volt elérhető.

A másik hely egy kisebb pizzéria az egyik megyeszékhelyen, minden kajáért teljes árat kellett fizetni, kivétel nélkül.

Külföldön annyit eszek amennyi belém fér, persze csak ésszel.

2022. nov. 1. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!