Melyik esetben kapok több pizzát? Ha 2x 30 cm-t vagy 1x 45-öt rendelek?
Figyelt kérdés
2022. okt. 20. 11:39
2/30 anonim válasza:
r^2 * Pí.
Megy a területszámítás? :-)
3/30 anonim válasza:
Területképlet
R^2 * pi
Ahol r a sugár, ami az átmérő fele
Pi= 3.14
30 centis pizzanal 15 cm a sugár. A terület 15x15×3.14 = 706
2db esetén 706x2=1412
45 centisnél 22.5 cm. A terulet 22.5x22.5×3.14. = 1589
Ez alapján a 45 centissel jobban jársz.
Viszont azt el se magyarázom, hogy mekkora arányban jut a szélén a csupa tészta rész. Mert az jönne ki hogy a 2 db 30 centisen tobb a feltét es aránylag kevesebb a tészta
Menj el egy általános iskola 3. Osztályos matekórára hasznos lenne
4/30 A kérdező kommentje:
Jogasz vagyok, ilyeneket nem számolok 😂
2022. okt. 20. 12:06
5/30 anonim válasza:
4: de azért általánosba talán jártál.... :-D
7/30 anonim válasza:
@elég durva, hogy diplomás emberként ennyire fogalmad nincs az általános iskolai tananyagról.
8/30 anonim válasza:
Ezért jó hogy jogászok irányítják az országot. Többek között ezért tiltják meg a mobiltelefon töltését, amivel havonta 3 fillért spórolnak, vagy a hősugárzót, amivel 4-5 Ft-ot, vagy ezért képzelik azt h 22 helyett 18 fokra fűteni az épületet az számottevő megtakarítás, holott téli hidegben önmagában 18-ra felfűteni a sok pénz, a maradék 4-5 fok már elenyésző (ez mondjuk már gimis tananyag, hőtan, fizika, de meglep hogy az országban senki nem tudja :D).
9/30 anonim válasza:
Most nem azért, de nálam bölcsészebb ember nincs, de még én is be tudtam írni a google-ba, hogy "kör területe", és megtaláltam, hogyan kell kiszámítani. Jogászoknak ennyi sem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!