Milyen jellemű emberek azok akik Mekiben felküzdik magukat üzletvezetőig?
????
Nehezen tudom értelmezni a gondolataidat.
Először is, egy meki, vagy bármi hasonló jellegű "gyár" ezerszer inkább szimpla kereskedelem. Minden szinten. Vendéglátáshoz, a szó hagyományos értelmében, véletlenül sincs köze, sőt, valahol sértő is ennek nevezni.
" nem kis időt ott töltve minden szegmensben,"
Hogy mi van?
Mármint a mekin belül érted, gondolom én...
Mert hogy az alap kérdés a vendéglátásról szól!
A "nem kis idő eltöltése minden szegmensben" az a vendéglátásra vonatkoztatva kb. azt jelentené, hogy az illető eltöltött üzletvezetőként 1-2 évet szállodában, éttermekben, (nívósabb étteremben, kifőzdében, csárdában) hideg konyhán, catering profilú egységben, rendezvényes helyen, több száz fős csoportok lebonyolításági, party service jellegű kitelepülésekre specializálódott helyen, a la-carte étteremben, szigorú elszámolású közétkeztetésben...
Ez, egy olyan 15 év.
Ezután mondhatja el magáról egy vendéglátós, hogy "nem kis időt töltött minden szegmensben".
Egy mekis üzletvezető, egy betanított seggnyaló csicska. Maximum helyismerettel rendelkezik, a vendéglátáshoz továbbra sincs túl sok köze.
3-mas vagyok, egyébként konkrétan a kérdésre válaszolva:
100%-os elkötelezettség, és elvakult lojalitás a cég felé, a szabályok szemellenzős betartása, és betartatása, rendszer szintű gondolkodás, robotszerű munka (végzése, és annak elvárása a beosztottaktól) a kreativitás teljes kizárásával.
A kérdés mögött jó adag rossz indulat érzékelhető.
Kell valaki, aki az adott helyen a főnök, és lehet az illetőnek nem is volt célja, hogy ő legyen a főnök, egyszerűen csak rangidős, és nem teljesen hülye ahhoz, hogy a feladatot elássa.
Nem gondolom, hogy olyan rangot jelet az, hogy ne hagynák ott a főnökök is a céget, azzal is mozgásban tartva a folyamatot.
A vendéglátó helyek 60%ában a főnökség totál inkompentens az alap dolgokhoz, nem tudna beállni a "gyalogság" közé kávét főzni meg koktélt összerakni.
Viszonylag ritka, hogy a vezetés dolgozott volna az alsóbb szinteken, és ha igen, akkor sem előléptették, hanem munkahelyről munkahelyre ugrálva jutott előrébb.
Az előreléptetés vendéglátásban nem jellemző, sőt, az ellenkezője szokott lenni. Általában a jól hangzó pozítciókra vesznek fel embereket, aztán szépen lassan addig megy a turka-furka, amíg a leggyengébb, legtapasztalatlanabbat beállítják mosogatni, extra műszakba takarítani némi aprópénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!