Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyen jellemű emberek azok...

Milyen jellemű emberek azok akik Mekiben felküzdik magukat üzletvezetőig?

Figyelt kérdés
a vendéglátózást amúgy sem tartják könnyűnek, de akik még ezen belül ebben a gyorséttermi pörgésben ilyen szintre eljutnak, gondolom nem kis időt ott töltve minden szegmensben, hogy csinálják? nem kell ilyesmihez valami extrém türelem, vagy olyan tulajdonság hogy itt építs karriert életcélként?
2022. szept. 17. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Simulékonyság, megalkuvás, szorgalom, talpnyalás, jó kapcsolódás a megfelelő emberekhez, főnökséghez és szimpátia ébresztés - szerintem ez lehet a titka.
2022. szept. 17. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Ugyan. A mekis vezetőknek úgy nagyjából az a közös tulajdonságuk, hogy semmi értelmes iskolai végzettségük nincs, viszont nem teljesen hülyék. A mekis munka ugyanis betanított munka. Köze nincs az éttermi munkához, feleannyira sem stresszes.
2022. szept. 17. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
13%

????

Nehezen tudom értelmezni a gondolataidat.


Először is, egy meki, vagy bármi hasonló jellegű "gyár" ezerszer inkább szimpla kereskedelem. Minden szinten. Vendéglátáshoz, a szó hagyományos értelmében, véletlenül sincs köze, sőt, valahol sértő is ennek nevezni.


" nem kis időt ott töltve minden szegmensben,"


Hogy mi van?

Mármint a mekin belül érted, gondolom én...

Mert hogy az alap kérdés a vendéglátásról szól!


A "nem kis idő eltöltése minden szegmensben" az a vendéglátásra vonatkoztatva kb. azt jelentené, hogy az illető eltöltött üzletvezetőként 1-2 évet szállodában, éttermekben, (nívósabb étteremben, kifőzdében, csárdában) hideg konyhán, catering profilú egységben, rendezvényes helyen, több száz fős csoportok lebonyolításági, party service jellegű kitelepülésekre specializálódott helyen, a la-carte étteremben, szigorú elszámolású közétkeztetésben...


Ez, egy olyan 15 év.

Ezután mondhatja el magáról egy vendéglátós, hogy "nem kis időt töltött minden szegmensben".

Egy mekis üzletvezető, egy betanított seggnyaló csicska. Maximum helyismerettel rendelkezik, a vendéglátáshoz továbbra sincs túl sok köze.

2022. szept. 17. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

3-mas vagyok, egyébként konkrétan a kérdésre válaszolva:

100%-os elkötelezettség, és elvakult lojalitás a cég felé, a szabályok szemellenzős betartása, és betartatása, rendszer szintű gondolkodás, robotszerű munka (végzése, és annak elvárása a beosztottaktól) a kreativitás teljes kizárásával.

2022. szept. 17. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés mögött jó adag rossz indulat érzékelhető.


Kell valaki, aki az adott helyen a főnök, és lehet az illetőnek nem is volt célja, hogy ő legyen a főnök, egyszerűen csak rangidős, és nem teljesen hülye ahhoz, hogy a feladatot elássa.

Nem gondolom, hogy olyan rangot jelet az, hogy ne hagynák ott a főnökök is a céget, azzal is mozgásban tartva a folyamatot.

2022. szept. 17. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunkáztam mekikben, nekem igazából az jött le hogy azok lettek műszakvezetők, üzletvezetők akik úgy álltak hozzá az elejétől hogy ők azok lesznek. A legtöbben ideiglenes munkaként, diákmunkaként vagy tapasztalatszerző munkaként állnak hozzá, nem akarnak ebben a közegben feljebb jutni és kicsit magasabb fizetésért sokkal több munkát és felelősséget magukra vállalni. Akikből műszakvezetők majd felsőbb vezetők lesznek azok viszont karrierként tekintenek erre, nyilván emiatt más a hozzáállásuk, nem a bérért hanem az étteremért dolgoznak és irányítani akarnak, míg mások csak az éppen kiosztott munkát elvégezni és hazamenni. Azt se mondanám hogy értelmesebbek, rátermettebbek az átlag munkaerőnél, de határozottan többet tesznek bele.
2022. szept. 17. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. nincs mögötte rosszindulat, a lépcsőfokokat pedig Mekin belül értettem
2022. szept. 17. 20:48
 8/12 anonim ***** válasza:
10%
Ha tapasztalatból mondom akkor igénytelen, csak magaval foglalkozik, és bunkó.... volt egy ismerősöm aki vezető pozícióban van a mekiben, elásta magát nálam....
2022. szept. 17. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

A vendéglátó helyek 60%ában a főnökség totál inkompentens az alap dolgokhoz, nem tudna beállni a "gyalogság" közé kávét főzni meg koktélt összerakni.


Viszonylag ritka, hogy a vezetés dolgozott volna az alsóbb szinteken, és ha igen, akkor sem előléptették, hanem munkahelyről munkahelyre ugrálva jutott előrébb.


Az előreléptetés vendéglátásban nem jellemző, sőt, az ellenkezője szokott lenni. Általában a jól hangzó pozítciókra vesznek fel embereket, aztán szépen lassan addig megy a turka-furka, amíg a leggyengébb, legtapasztalatlanabbat beállítják mosogatni, extra műszakba takarítani némi aprópénzért.

2022. szept. 17. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
Kitartás. Tényleg ennyi. A legtöbb embernek egy idő után elege lesz ebből a fajta munkából, keres mást. Aki marad, feljebb lép
2022. szept. 18. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!