Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Igaz hogy a vendéglők nagy...

Igaz hogy a vendéglők nagy része be fog zárni?

Figyelt kérdés
Nincs munkaerő, a fizetőképes vendégek száma csökken, illetve 2-3 milliós villanyszámlát nem tudnak kitermelni, plusz ott vannak a gázszámlák is. Az alapanyagok is nagyon drágulnak.
2022. szept. 7. 10:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

#8: Ha nem tudnád ez teljesen irreleváns.

Nem a rezsicsökkentés a lényeg (az csak a kormány bohócintézkedése), hanem, hogy az energiaárak sokszorosba kerülnek.

Picit használd az agyadat is mielőtt kommentelsz.

2022. szept. 7. 11:43
 12/29 anonim ***** válasza:
35%
Éppen ezért emelnek árat.
2022. szept. 7. 11:44
 13/29 anonim ***** válasza:
86%

#12: B#zdmeg. Nincs hova áratemelni.

Az átlagvendégnek, (aki havonta egyszer megy étterembe) még kevesebb pénze marad a rezsinövekedés miatt a még drágább étteremre, akkor ne fog étterembe járni.

Azt talán Te is ki tudod következtetni, hogy hiába emelnek árat, ha azt senki nem fizeti ki.

2022. szept. 7. 11:53
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Hát nem tudom. Én már most is azt gondolnám, nincs, aki ilyen árakon kajáldába megy, a plázában mégis fullon volt minden múltkor :D
2022. szept. 7. 12:53
 15/29 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem azok fognak bezárni, amik eddig is küszködtek, pl 2-3 ezer fős falvakban vannak ilyen pizzériák/kávézók, amik foglalkoztatnak 4-5 embert, és kb nullszaldósra kihozzák az egészet. Na, ha a pizzájukat 2000 helyett 4500ért tudják csak megsütni, valószínűleg már a vásárlókör 10%-nak elvesztése is nagy fájdalmat fog okozni. A végtelenségig létszámot csökkenteni se lehet, mert az már megint nem hatékony, ha ugyanaz az ember süt, mosogat és szállít házhoz.
2022. szept. 7. 12:55
 16/29 anonim ***** válasza:
92%
Igen, szerintem valószínű jó pár bezár mivel sokan akik eddig megtehették most már nem igen fognak bemenni, nem lesz rá pénze az alacsonyabb jövedelműeknek a hatalmas infláció miatt.
2022. szept. 7. 13:07
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

Olvastam itt valamelyik válaszban, hogy "nem igazán jött be a jóslat"

???? Mi?

A covid óta 3400 vendéglátó egység zárt be!

Ebből étterem 1400!!!

Tudod mekkora szám ez egy ilyen kis országban? Giganagy!

És ez még úgy, hogy szó nem volt inflációról, megfizethetetlen alapanyagról, és 5-szörös rezsi költségről!

És még erre jön rá még egy lapáttal a lakosságot terhelő rezsi többlet, ami egyre kisebb vendégkört generál!

2022. szept. 7. 13:46
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

17-es vagyok, sok étterem eddig is úgy működött, hogy volt egy hónapban pár napja, amikor pénzt tudott keresni.

Úgy értem, van egy fix kiadás, amit ki kell fizetni, ez legyen mondjuk a bérköltség, meg a rezsi.

Emiatt mondjuk mínusz x millió (pl. 10 millió) ft-ról indult minden hónap.

A hónap első 3 hetében azért dolgoztak, hogy ezt kitermeljék, és nullán legyenek. Maradt 1 hét, 10 nap pénzt keresni.

És most egyik napról a másikra, kb. 5-szörösére emelkedik a rezsi.

Szerinted?

Azért senki nem fog dolgozni, hogy annyi legyen a munkájának az eredménye, hogy jól elfárad.

2022. szept. 7. 13:52
 19/29 anonim ***** válasza:
14%
17-es. 2020-ban MO-on 16600 vendéglö létezett hivatalosan, ehhez képest az 1400 még egy százalék sincs, ami elenyészöen kevés!
2022. szept. 7. 14:07
 20/29 hollófernyiges ***** válasza:
85%

"16600 vendéglö létezett hivatalosan, ehhez képest az 1400 még egy százalék sincs"

Nem voltál túl matekból a suliban, mi?

2022. szept. 7. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!