Igaz hogy a vendéglők nagy része be fog zárni?
#8: Ha nem tudnád ez teljesen irreleváns.
Nem a rezsicsökkentés a lényeg (az csak a kormány bohócintézkedése), hanem, hogy az energiaárak sokszorosba kerülnek.
Picit használd az agyadat is mielőtt kommentelsz.
#12: B#zdmeg. Nincs hova áratemelni.
Az átlagvendégnek, (aki havonta egyszer megy étterembe) még kevesebb pénze marad a rezsinövekedés miatt a még drágább étteremre, akkor ne fog étterembe járni.
Azt talán Te is ki tudod következtetni, hogy hiába emelnek árat, ha azt senki nem fizeti ki.
Olvastam itt valamelyik válaszban, hogy "nem igazán jött be a jóslat"
???? Mi?
A covid óta 3400 vendéglátó egység zárt be!
Ebből étterem 1400!!!
Tudod mekkora szám ez egy ilyen kis országban? Giganagy!
És ez még úgy, hogy szó nem volt inflációról, megfizethetetlen alapanyagról, és 5-szörös rezsi költségről!
És még erre jön rá még egy lapáttal a lakosságot terhelő rezsi többlet, ami egyre kisebb vendégkört generál!
17-es vagyok, sok étterem eddig is úgy működött, hogy volt egy hónapban pár napja, amikor pénzt tudott keresni.
Úgy értem, van egy fix kiadás, amit ki kell fizetni, ez legyen mondjuk a bérköltség, meg a rezsi.
Emiatt mondjuk mínusz x millió (pl. 10 millió) ft-ról indult minden hónap.
A hónap első 3 hetében azért dolgoztak, hogy ezt kitermeljék, és nullán legyenek. Maradt 1 hét, 10 nap pénzt keresni.
És most egyik napról a másikra, kb. 5-szörösére emelkedik a rezsi.
Szerinted?
Azért senki nem fog dolgozni, hogy annyi legyen a munkájának az eredménye, hogy jól elfárad.
"16600 vendéglö létezett hivatalosan, ehhez képest az 1400 még egy százalék sincs"
Nem voltál túl matekból a suliban, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!