Mi kerül egy gyros pitában 1300 ft-ba?
Hát, ez azért sok.
Még 1000 alatt párszáz forintért vettem néha útközben gyrost vagy hamburgert. 1300 már sok érte, nem fogok venni ennyiért. Szerintem sokan mások sem, így kiderül majd, mi lesz a vendéglátással.
"Amúgy lehet a fizetèsem nem követi az inflációt...."
Ez nem a gyroszos problémája. Neki a rezsit meg az adókat ugyanúgy be kell fizetni.
"
valamennyire az ő problémája is lesz mert megritkul a vendégköre ha a kisfizetésűek kevesebbszer vásárolnak tőle"
Ha nincs bevétel akkor meg csődbe megy, mi olyan ezen ennyire bonyolult?
26-os, egyet mondok a sokból ami bonyolultabbá teszi:
Tökmindegy, hogy megtartja a mostani eladási ár mellett a forgalmát, a bevétel az csak bevétel!
A bevételből ki kell vonni a kiadást, a lényeg a kettő különbözete, ami a nyereség!
És ha ugyanilyen bevétel mellett nulla lesz a nyeresége, akkor qrvára nincs értelme nyitva lenni!
Mi ezen a bonyolult?
Egy választása van, hogy árat emel!
Ha ezzel felére csökken a bevétel, akkor a felére csökken, ez van, de abból a bevételből marad némi nyeresége!
Ugye, nem is annyira bonyolult?! :)
#29-es, akkor neked, mint laikusnak mondom, ez a hajó qrva régen elment!
Rengeteg helyen rég nincs már olyan, hogy "kisebb legyen a bevétel"!
Olyan van helyette, hogy hónapról hónapra finanszírozzák a veszteséget, reménykedve benne, hogy talán a következő hónap jobb lesz!
Milyen pénzéhességről beszélsz ember?
Harmadik éve csak a kivéreztetés megy!
Akkor még talán a covid-os időszakban egyeseknek segített ez a stratégia, amiről beszélsz.
Na ennek régen vége! Rengeteg helynek nincs már mit veszíteni!
Drágítani annyit kell, hogy ki lehessen belőle termelni az egység fenntartását, (és azzal is csak nullán vagy) plusz legyen némi haszon, mert anélkül nem vállalkozásnak hívják, hanem szeretetszolgálatnak.
Ha valaki csak kicsit emel, azzal csak a veszteségét csökkenti.
Ha annyit emel, amiből fenn tudna maradni, kutya nem megy be hozzá vendégként!
Csak egy nagyon felszínes matek:
Alapanyag: Minimum annyi, mint bármilyen nyugat-európai országban.
A "rendszer" (nevezheted hatósági előírásoknak, haccp-nek, ahogy tetszik) fenntartása, többe kerül. (Ja, és nem mellesleg ez a költség minimum annyi, mint az alapanyag!)
Energia: ugyanannyi, mivel szó sincs háztartási, kedvezményes szint alatti mennyiségről.
Bérköltség: kevesebb.
Összességében majdnem annyiba kerül fenntartani egy éttermet Magyarországon, mint mondjuk Németországban. Ja, és nálunk magasabb az adóteher!
Ezzel szemben az átlag vendégkörnek ott nagyságrendileg 4-szer annyi költőpénze van, mint nálunk!
És ezt a 4-szeres különbséget nem lehet azzal áthidalni, hogy egy 1500 ft-os rántott húst nem 1700 ft-ra emelek fel, hanem csak 1590-re.
Ezt azzal lehet áthidalni, ha az átlag vendégnek van minimum 1500, de inkább 2000 eurót érő havi fizetése, hogy meg tudjon venni egy 2200 ft-os rántott húst!
Ez a szakadéknyi különbség okozza a bajt!
Több ezer étterem rég nem beszélhet már arról, hogy a nyereségből tudna faragni.
De amelyik meg igen, ezt a különbséget az se tudja a nyereségéből finanszírozni, csak egy töredékét, azt meg minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!