Szerintetek milyen a legjobb gyros?! Milyen a pitája?! Pitában vagy tálban jobb?! Milyen zoldségek és ontetek vannak benne?!
Szerintem a legfinomabb gyrost Görögországban lehet kapni!
Teljesen más, mint az itteni. Nem zsebes pitába teszik, hanem egy kerek tészta van, amit megpirítanak, mad beletekerik a cuccost.
Meg szokták kenni tzatzikivel.
A hús is sokkal finomabb ott. És hasábkrumplit trsznek bele, ami elsőre furcsa lehet, de az is teljesen más ott kint, nem tudom hogy csinálják,de eszméletlenül finom.
Mustárt és ketchupot is szoktak kínálni mellé, mert állítólag sok külföldi turista szereti,de azt nem tenném rá semmi szín alatt :D
A gyrosból annyiféle van, ahány ember...
Alapvetően ugye a hús az kevert hús, vékony csíkokban és ezeket sütik össze fűszerekkel ( bárány, marha , sertés ... cirka ami van )
Zöldségekből ugye az amit ismerünk elérünk, leginkább valami káposztaféle , hagyma , paradicsom kerül bele.
Az öntet az egyértelműen görög, vagyis tzaziki, de szoktak hozzá rakni még erős szószt is.
Sültkrumpli nincs hozzá
A tészta, amibe rakják, vagy pita vagy tortilla laphoz hasonló valami, de minden tekintetben lapos, kovásztalan " kenyér ".
Az, hogy kinek melyik ízlik a legjobban nagyon szubjektív , szóval erről kár beszélni :)
Csakis az eredeti görög gyros, amit Görögországban készítenek. Pitában, lilahagymával, paradicsommal és tzatzikivel, más nem való bele.
Ezt magyar hozzávalókkal nem lehet reprodukálni.
Nálam ott kezdődik, hogy a pitát nem mikróban melegítik, hanem pirítják.
Onnantól kezdve bármi is van benne, az legyen jó minőségű. Zöldségek legyenek frissek és legyen bennük bőven. Bizonyos gyros-szakértők szerint az igazi gyros bárányhúsból készül - amit nálunk ritkán kapni -, szerintem a minősége a lényegesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!