Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan képzik az éttermek az...

Hogyan képzik az éttermek az árakat ?

Figyelt kérdés
2022. jún. 22. 19:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Melyik hogy... Ez elég komplex kérdés.

Mondjuk úgy, hogy az állandó költségek kifizetése után, maradjon a hónapban vagy 10 nap, amikor pénzt is tudnak keresni. És a forgalom arányában, ehhez lövik be az árakat.

De ez csak 1 szempont 1 verziója. Tucatnyi módszer létezik.

2022. jún. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Költség+elvárt haszon
2022. jún. 22. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:
például hogy számolom ki egy korsó sör vagy egy pohár mojito árát ?
2022. jún. 22. 20:16
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Az étterem bérlete, rezsi, dolgozók bére, takarítási költségek adók, alapanyagok beszerzési ára, a várható napi forgalomból bejövö összeg, haszonkulcs - és még több egyéb tényezö is lehet.

Nem úgy megy, ahogy sok mindenki elképzeli, hogy megveszik az alapanyagokat, jó drágán árulják és döl a pénz nekik. Elég sok a kiadás, sokkal, de sokkal több, mint amit egy átlag ember gondol.

2022. jún. 22. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell ehhez tudomány, a legtöbb üzemeltető a minimum 10x hasznom legyen elvet követi. Vagy ha már tapasztaltabb, akkor a hasára üt!
2022. jún. 22. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
23%

Pl: szeretnék napi 500-forint bevételt) veszek egy csokit száz forintért,és egy chipset-150-forintért) na amikor a két termék nálam van, akkor a Csokinak az ára 350-ft lessz,a chips ára 400,az 750-forint, abból azt az összeget le kell vonni,amit a két termékért fizettünk a 250-forintot,végül megvan az 500-forint bevétel)


De ez időtől is függ,mert ha nem kell,akkor várni kell rá) vagy le venni az árat,de akkor nem annyi a profit

2022. jún. 22. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

#6


Igen és az éttermek szabad ég alatt működnek és a szél fújja eléd a fogást és készíti el.


Egyébként attól függ nagyban, hogy milyen étteremről van szó. Meg milyen ételről. Van amin nagyon sokat tudnak fogni és van amin igazából keveset. Az éttermek egyik ilyen "keveset fizet érte, de sokat fog rajta" terméke az innivaló. Simán van 400-500Ft egy egyszerű 2-3dl innivaló amiért ennek a töredékét fizették. Minden alkalommal amikor beülsz valahova pár ilyen elfog fogyni személyenként..

2022. jún. 22. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
22%

Hetes, én nem étteremre gondoltam,hanem sarki bóltra,ahol a tulaj az eladó.


Egyébként egyet értek veled

2022. jún. 22. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem csak az éttermeket, de minden vállalkozást gazdasági alapon kell működtetni, különben becsődöl. Legyen az étterem, autómosó, vagy vízvezeték szerelő vállalkozás.


Vannak fix kiadások, vannak időszakos kiadások, neked ezt mind az adott vállalkozásból kell kigazdálkodnod, az utolsó papírlapig.


Bár a magyar emberek jelentős része ezt képtelen megérteni, de csak ha 1 alkalmazottad is van akinek nettó 350 ezer forintos bért adsz (ami egyébként nem is olyan sok a mai világban), az neked kerül 500 ezer forintba. Ez csak egyetlen 1 ember. Ha a példádnál maradunk, legyél te a pincér mint tulaj, kell még 1 mosogató, akinek szintén fizetést kell adnod, legyen mondjuk 300 ezer forint.


Na most ez eddig 800 ezer forint kiadás. De ebben csak 2 alkalmazott bére van benne. 2 alkalmazottal nem nyitsz éttermet, de ez csak példa.


Neked nem 800 ezer forint hasznot kell csinálnod 1 hónapban, hanem ennél jóval többet, hiszen nyilván neked is mint tulajdonos is meg kell élned valamiből, illetve vannak fix költségek amik ehhez hozzácsapódnak. Könyvelő, javítások, eszközök, stb.


Az összes költséget le kell osztani napi szintre, ami a minimum megtermelendő, így ebből már könnyebben lehet árakat kalkulálni. Van egy adott "számított" vendégszám, van egy adott menü, ebből kell kihozni, hogy a kívánt összeg teljesüljön a nap/hét/hónap folyamán.

2022. jún. 22. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
6-os: a "sarki boltra" ugyanazok érvényesek, mint egy étteremre, rengeteg kiadás van a bolt üzemeltetésére is, nem csak megveszik az árut és utána eladják drágábban!
2022. jún. 22. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!