Lcb kérdése:
A török gyorséttermek, kebabosok miből, és hogyan készítik a pilafot/rizst?
Figyelt kérdés
Én beáztattam előre a Basmati rizst, lepirítottam a rizsszem tésztát, a kettőt együtt főztem (A rizst 30 perc áztatás után), úgy ahogy egy pergős rizst kell készíteni, 30 perc takarékon, 20 perc pihenés... De a rizsszem tészta túlpuhult, túldagadt, a rizs meg belül keméény maradt, kívül már elkezdett összeállni. Valaki tud receptet és hozzávalókat javasolni, mint milyen típusú rizs, jó-e a rizsszemtészta, vagy orzo kell-e bele?2022. máj. 18. 17:27
2/3 anonim válasza:
Soha nem áztattam be a rizst (a sima hosszúszemü is jó), simán megfuttatom olajon - nem pirítom -, hozzáteszem a rizsszemrésztát - én a görögöt veszem, az jó minöség -, kicsit még felforrósítom az olajban, ráöntök kétszeres mennyiségü vizet, megvárom, mire rendesen felforr, akkor letakarom, elzárom alatta a tüzet és kb fél órát pihentetem.
A rizs nem marad nyers, a tészta nem megy szét.
3/3 A kérdező kommentje:
#1 Sajnos a török rizs keresés eredményére legtöbbször bulgur-os ételek receptjei vannak listázva.
#2 Köszönöm a receptet, kipróbálom!
2022. máj. 21. 03:07
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!