Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A nyershalas sushinak milyen...

A nyershalas sushinak milyen íze van?

Figyelt kérdés

Ma ettem először sushit, de hal nem volt benne, csak rizs és uborka, viszont volt a tál szélén egy kicsi adag vékonyra szeletelt nyers lazac... Nagyon borzasztó és rettenetes volt az íze, olyan volt, mintha egy pohár ecetet legurítottam volna, csípett, és be is könnyeztem, majdnem elhánytam magam tőle. Egy barátom, aki ugyanazt ette, azt mondta, neki édeskés íze van, de ő már többször is evett. Még azt érdemes tudni, hogy egy éve voltam covidos, azóta felborult az ízvilág számomra, sok dolgot ecetesnek érzek kicsit, de ENNYIRE még sosem, tényleg nagyon rosszul voltam, nem éreztem utána a nyelvemet se, olyan erős volt.

A halas sushinak is ilyen íze van? Vagy azt máshogy csinálják?

2022. ápr. 27. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Amit ettél, az nem lazac volt, hanem savanyított gyömbér. Hagyományosan arra való, hogy két szusi között egy pici falattal felkészítsd a szád a következő szusira.

A nyershalas szusinak olyan íze van, mint az adott halnak. Mifelénk ritka a teljesen friss tengeri hal, ezért sokszor csinálják fagyasztásból felengedett, füstölt, olajos vagy más módon tartósított halból a szusit. A friss, nyers halas szusi ritka és nem is olcsó.

2022. ápr. 27. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Nem ecetes. a sushirizsbe szoktak ecetet tenni, de enyhe íze van: szerintem nagyon finomak a nyers halas sushik. Olyannal még nem találkoztam hogy a sushi MELLÉ külön adjanak vékonyra szelt halat, csak olyat hogy ecetes gyömbért, Tuti hal volt az mellette? Mert arról hogy csíp és ecetes, rögtön a gyömbér jutott eszembe.
2022. ápr. 27. 12:41
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Ami durván csípős a sushitálon, az a vaszabi. Ez egyfajta csípős vízitorma, de nálunk inkább porból visszavizezett "zöld gyurma" formájában látni, mert a friss vasabi nagyon hamar tönkremegy.
2022. ápr. 27. 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
[link] Nézd csak, ilyen a sushi mellé adott ecetes gyömbér. Nem ezt hitted halnak?
2022. ápr. 27. 12:44
 5/12 A kérdező kommentje:

Teljesen rózsaszín volt, volt benne pár vékony pirosas vonal, és nagyon vékonyra, szinte áttetszőre volt vágva. Ropogós volt picit. A wasabi mellé volt téve

Az ismerős, akivel voltam, azt mondta, nyers hal👀

2022. ápr. 27. 12:46
 6/12 A kérdező kommentje:
#4 de ez volt az! Hát jól át lettem verve:D elsőnek ettem nyers halat, aztán kiderül, hogy még csak nem is ettem
2022. ápr. 27. 12:48
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Az tuti gyömbér volt . Pácolni szokták, azért rózsaszín, és az alapízét a tormáéhoz tudnám hasonlítani. Én nagyon szeretem, mert igazi fertőtlenítő csoda (mindig eszek akármi mellé ha meg vagyok fázva) de sokan nem bírják.
2022. ápr. 27. 12:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ecetes gyömbér volt, nem hal. A halnak halíze van, kellemes.
2022. ápr. 27. 12:56
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
Biztos hogy gyömbér volt, én sem szeretem az ízét :D
2022. ápr. 27. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

Sok embert megetettem már sok furcsasággal, szóval ha ennyire viszolyogsz a nyers haltól, (és azt se tudod eldönteni, hal vagy nem hal)

én azt ajánlom, kezd kis lépésekkel.

(egyéb iránt a nyers lazacot nem igazán csinálják ilyen ízűre, tekintve, hogy full natúr formában is nagy élvezeti értékkel bír, lásd: lazactatár !)

Amit én javaslok első lépésnek, az egy jó lazac gravlax. Saját készítésű persze...

Vásárolj be hozzá, keress rá neked tetsző receptet, és csináld meg.

Igaz, hogy egy anonim oldalon ez semmit nem ér, de én garantálom neked, hogy ha alapvetően nyitott vagy az új dolgokra, (márpedig az eddigiekből ez derül ki) akkor ez nem fog csalódást okozni.

Ha ezzel megvagy, jöhetnek az érlelés, pácolás nélküli halak.

Utána mondjuk puhatestűek (kagylók, csigák, végül polip) nyersen.

Menet közben lehet, hogy valahol azt mondod majd, itt a vége, de biztos vagyok benne, hogy ha alapvetően jó ízlésed van, akkor ez nem az első lépésnél lesz.

2022. ápr. 27. 13:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!