Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha a wolt/FoodPanda-nál...

Ha a wolt/FoodPanda-nál szeretnék dolgozni, akkor egyéni vállakozónak kell lennem?

Figyelt kérdés

Jelenleg Áfás egyéni vállakozó vagyok.

Amennyiben dolgoznék pl a wolt/FoodPanda-nál, akkor az ott kapott bér után úgyszintén áfát kellene fizetnem ?

2022. ápr. 20. 01:33
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Amennyiben a szolgáltatásodról számlát nyújtasz be és az a szolgáltatás ÁFA körös akkor, akkor igen.

És hogy mi a szolgáltatásod pontos megnevezése, (és az áfás tevékenység e) abban a FEOR van segítségedre:

[link]

De erről a Wolt/FoodPanda is ad felvilágosítást, hogy milyen számlákat fogadnak be.

2022. ápr. 20. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
áfát ráteheted a számlára így nem bukod az áfát, sőt a wolt is jobban szereti az áfás számlákat
2022. ápr. 22. 09:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Miért lett lepontozva a 2. Válaszoló?!

Mindegy én zöldet adtam .

Írhatok privatban Neked ?

Nem értem a gondolatmeneted.

2022. ápr. 22. 12:26
 4/6 anonim ***** válasza:
47%

Kedves Kérdező!

A 2-es nyilván azért lett lepontozva, mert az ÁFÁ-t nem "ráteheted", hanem rá kell tenned, ha vállalkozóként ÁFA köteles számlát nyújtasz be! Ez nem szabadon választható, hanem törvény.

A Wolt-nál meg egyéni megállapodás kérdése, hogy vállalkozóként, vagy bejelentett munkaerőként alkalmaznak, ezt csak te tudod rendezni velük és arról fog szólni a vállalkozói, vagy a munkaszerződésed.

Amennyiben munkaszerződéssel alkalmaznak, akkor nyilván nem kell számla meg Áfa, egy mezei alkalmazott leszel.

2022. ápr. 22. 13:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Sem a wolt sem a FoodPanda nem alkalmaz úgy mint alkalmazott . Követelmény katás vállalkozás megléte .
2022. ápr. 22. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
#5 Így igaz, egyik cég sem alkalmaz futárokat, csak partnerként szerződik velük.
2022. ápr. 23. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!