Ha a wolt/FoodPanda-nál szeretnék dolgozni, akkor egyéni vállakozónak kell lennem?
Jelenleg Áfás egyéni vállakozó vagyok.
Amennyiben dolgoznék pl a wolt/FoodPanda-nál, akkor az ott kapott bér után úgyszintén áfát kellene fizetnem ?
Amennyiben a szolgáltatásodról számlát nyújtasz be és az a szolgáltatás ÁFA körös akkor, akkor igen.
És hogy mi a szolgáltatásod pontos megnevezése, (és az áfás tevékenység e) abban a FEOR van segítségedre:
De erről a Wolt/FoodPanda is ad felvilágosítást, hogy milyen számlákat fogadnak be.
Miért lett lepontozva a 2. Válaszoló?!
Mindegy én zöldet adtam .
Írhatok privatban Neked ?
Nem értem a gondolatmeneted.
Kedves Kérdező!
A 2-es nyilván azért lett lepontozva, mert az ÁFÁ-t nem "ráteheted", hanem rá kell tenned, ha vállalkozóként ÁFA köteles számlát nyújtasz be! Ez nem szabadon választható, hanem törvény.
A Wolt-nál meg egyéni megállapodás kérdése, hogy vállalkozóként, vagy bejelentett munkaerőként alkalmaznak, ezt csak te tudod rendezni velük és arról fog szólni a vállalkozói, vagy a munkaszerződésed.
Amennyiben munkaszerződéssel alkalmaznak, akkor nyilván nem kell számla meg Áfa, egy mezei alkalmazott leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!