Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek az normális, hogy...

Szerintetek az normális, hogy pizza rendelésnél a 3 db kis pizza szószt, műanyag dobozkákban, beteszik közvetlenül a pizza mellé (érintkezik a tésztával)?

Figyelt kérdés

Az egyik ételszállító cégen keresztül rendeltünk pizzát, állítólag a pizzéria saját futára szállítja. Pizzához kedvezményesen lehet rendelni pizzaszószt, 3 pici műanyag dobozban.

Nem először rendeltünk így és eddig vagy oda adták a kezembe a futárok a 3 db szószt, vagy a pizzéria külön becsomagolta papír tasakba. Számomra ez elfogadható volt.

Tegnap viszont megérkezett egy futár, akit most láttam először. Oda adta a pizzás dobozt. Elvettem és szóltam, hogy pizzaszószt is rendeltem, 3 darabot. Azt mondta: "Benne van a dobozban!" és elment.

Éreztem a dobozon, hogy nincs teljesen lecsukva, nem is lehetett a szószos dobozok miatt, mert magasabbak a doboznál.

Kinyitottam, 2 db szószos dobozka a pizza tésztája mellett volt, érintkezett a tésztával, a harmadik rajta volt a pizzán, egy kicsit beleragadt.

Felhívtam az éttermet, gondoltam szólok, hogy ez így nem higiénikus. Kérdeztem, az étterembe szokás bedobni a szószt a dobozba vagy esetleg a futár csinálta, hogy egyszerűbb legyen a szállítás? (A koszos kezével?)

Egy fiatal lány simán lerázott azzal, hogy "majd kivizsgálják az ügyet" és letette a telefont.

Én vagyok túl érzékeny és ez így normális, másnak is így érkezett már a pizza?

2022. ápr. 18. 14:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Ha én lennék a párod, már nem lennék az!! :) Nem bírom az ilyen rinyálást a semmin!
2022. ápr. 18. 16:10
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

11

És ne tudd meg mennyi ilyen szatyorban élő emberrel találkozol a vendéglátásban...

Na ők azok, akik 2 éve maszkban és gumikesztyűben ültek az autóban, EGYEDÜL :D

2022. ápr. 18. 16:25
 13/17 anonim válasza:
61%

Eddig két pizzériában dolgoztam, készítettünk pizzát kiszállításra, vannak szabályok, melyeket be kell tartani. Nem teszünk csomagolt ételt pl. szószt vagy pl. evőeszközt közvetlenül az elkészült, meleg étellel egy dobozba vagy rá (!!!), ezt nem szabad. Komoly ellenőrzések, bírságok vannak mert a megrendelők egészség forog kockán.

Az, hogy a futár kinyitja a szállítandó étel csomagolását egy normális étteremben azonnali kirúgással jár. Gondoljunk csak bele, ha megfog valamit és beteszi a dobozba, mert neki az úgy tetszik, miből tudjuk, hogy nem köpött vagy vizelt bele az ételbe?

2022. ápr. 18. 17:00
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
Igazad van. Nem normális. Tegyél panaszt. Tuti a futár dobta bele a retkes kezével. Nem higiénikus.
2022. ápr. 18. 17:43
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
Igazából igazad van, a futár nagyon nem csinálhatna ilyet.
2022. ápr. 18. 18:01
 16/17 anonim ***** válasza:
63%

Igazából láttatok már étterem konyhát belülről?

1

Gumikesztyű: kizárólag a pultban veszik fel.

2

HACCP- ezek azok a bizonyos előírások. Higiéniai naplók, olajcsere vezetése, megfelelő tárolási hőfokok, selejtezés... Na ez az amibe valós adatot még ember nem írt be.

A szószos doboz belülről is tartalmaz ételt, kívülről meg hozzáért a pizzához. Hol a gond? Lehet, hogy igénytelen a csomagolás, de tragédia nem történt. Mivel ezek egymásba csúsztatva vannak csomagolva, és sokszor rohadt nehezen jön ki egyik a másikból, a belsejét fogdossák neked össze legjobban mikor szószt tesznek bele.

A szakács keze semmivel sem tisztább egy futárénál. Ha a kasszás is besegít csomagolni, akkor pedig inkább a futár vagy a szakács

2022. ápr. 19. 02:27
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

"A pizzás doboz tiszta, az étterem dolgozói is elvileg tiszta kezekkel kell, hogy dolgozzanak."

KellENE... De nem teszik. Rendelj az őrmezei Don Pepéből, na az röhej.

2022. szept. 22. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!