Melyikre gondoltok ilyenkor?
Szóval vendéglátásban dolgozom és nagyon sok ember ha juice-t kér akkor az üdítő szénsavmentes változatára gondol. De van olyan is a juice alatt a 100%-os üdítőkre gondol.
Ti ilyenkor melyikre gondoltok?
(Félreértés ne essék, semmi bajom nincs egyik változattal sem, mert ahány háztartás annyiféle kifejezés puszta kíváncsiságból írtam ki a kérdést)
Pedig lehetne bajod a nem megfelelő változattal. Nem mindegy hogy a fotelt vagy az ágyat hozd le az emeletről. Hiába nevezi valaki az ágyat fotelnek... az nem fotel. (Ez nem kitalált példa volt...) A sima "bolti" szénsav mentes üdítő sem dzsúz.
Értem én, hogy ha elmagyarázod teljesen kulturáltan a vendégnek, akkor meg van rá a jó esély, hogy bepanaszol, hogy bunkó vagy. Ellenben itt ettől anoním módon nem kell tartanod, nem kell mentegetőzni.
"van szénsavmentes narancslevünk, ami nem rostos, vagy olyan amelyik gyümölcshúst is tartalmaz, esetleg tudunk frissen facsart narancslevet is készíteni. Melyiket szeretné a hölgy/úr?"
Egyből nem leszel bunkó, és megtudod mire gondol. Majd még talán segítőkésznek is gondol. Annak ellenére, hogy a 20. idióta akivel aznap találkozol, és fejben már elküldted mindenhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!