Vendéglátásra érdemes jövőt alapozni? 21/f
Egy éve vagyok benne de egyszerűen megvisel és gondolkozom hogy vissza kellene menni tanulni. Csak sajnálom a pénzt is otthagyni talán ami elég jó de igazából ha órába kiszamolnank heti 4 nap 14 órás meloval igazabol kevés is lenne.
Kollégaim mind ki vannak égve aztmondjak menjek amíg lehet. De van egy olyan érzésem hogy ilyen korán feladtam, meg lehet egy fővárosi helyen ahol lehet fejlődni akár élvezetes is lehet de tudom hogy nem élhető. De pénzileg nem biztos hogy úgy keresnék egy diplomával.
nagyon jól lehet keresni (jó helyen) és néhány helyen meg is becsülik a munakerőt. én vendéglátást (is) tanultam és a szakmai gyakorlati helyemen döntöttem el, hogy nem ez lesz az egyetlen "lábam amin állok": egy kolléga, 42 éves 3 gyerekes családapa felmondott próbaiő alatt, mert nem bírta az ütemet. semmi más végzettsége nincsen, amit mostanra nagyon bán, mert így tényleg csak otthon marad és a ház körüli teendőkön kívül nem csinál semmit. szóval az ő példája is mutatja, hogy 20 évig kb nagyon jó, de utána jobb ha van mihez nyúlni
a covid helyzetről nem is beszélve
Ha ezt te választottad, mert kedvet éreztél ez irányban, akkor senki által ne hagyd elvenni a kedved!
Vendéglátás mindig lesz, míg ember él a Földön, lehet később saját kis családias vendéglőd, vagy hatalmas rendezvényházad, pubod, presszód, panziód, ...bármi.
Egy-egy fárasztó nap, vagy citromba harapott kolléga semmitől ne vegye el a kedved - nem mindenkinek való a vendéglátás - különösen, ha nem is keresel rosszul!
A fiam régebben pont ilyen hatásra pályát módosított (nem vendéglátás) kitanult mást és a mai napig visszasírja azt amit otthagyott.
A vendéglátásban a hely hangulatát mindig az a személy határozza meg, akivel a vendég kontaktusba kerül. Ha az kedves, udvarias és még az étel is jó, akkor oda a vendég úgy megy, mintha hazamenne.
Nekünk is van törzshelyünk, mert ott a Csabi pincér, akit imádunk és jókat eszünk, amiért már a köszönetet szóban és ajándék formájában ki is fejeztünk a szakácsnak.
Kedves Kérdező, nem tudom, hogy milyen területén dolgozol a vendéglátásnak, de ezt nem szabad undorral, meg fásultan csinálni!
Ha ott ahol most vagy nem jó, akkor menj másik helyre, de ne hagyd el a szakmát, mert más sem jobb!
Tanulj németül és irány Ausztria.
Szezon melón 3hónap 6×8óra 2.5-3milló Ft.
Ráadásul még is becsülnek mindennap köszönik a munkámat.Soha többet Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!