Egy cukrászdában szerintetek lehet olyat kérni hogy ketten veszünk meg egy szelet sütit, vagyis valaki kifizeti, és megkérjük a kiszolgálót hogy vágja kétfelé és kettőnknek tálalja?
Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 21:57
31/36 anonim válasza:
Én képtelen lennék megenni egy egész süteményt együltő helyemben. Örömmel venném, ha cukrászdában így felezhetnék valakivel, mert amúgy szeretem a süteményeket. De még a legkisebb süti is túl sok nekem egyszerre. A nagyokat meg emiatt meg sem tudom kóstolni, pedig szeretném, csak sértőnek érezném visszavinni az éppencsak megrágott süteményt. Nálam nem a pénzről szólna egy ilyen kérés. És ha cukrászdában dolgoznék, szívesen adnék 2 tányért egy sütihez. Ha pénzről szól a dolog, még akkor is.
32/36 vonószenekar válasza:
Mi elég sokat járunk étterembe, és általában a vacsora végén szoktunk egy desszertet kérni.
Mindig hoznak 2 villát, van ahol megkérdezik, hogy ketté vágják- e?
És nem az ára miatt kérünk ketten 1 szeletet.
33/36 anonim válasza:
Szerintem meg lehet különböztetni a kettőt hogy külön tányért adnak a sütihez vagy szétvágják az amúgy 1 szeletnek árult sütit.
Van különbség. Én nem szívesen vágok szét olyan dolgot amit 1-nek árulunk. Ha a vendég úgy dönt akkor vágja szét maga. Így kevésbé kellemetlen mindenkinek.
34/36 anonim válasza:
Igazad van, 33-as, ne vágják szét amikor kiadják. De a vendég ehesse két tányérról, ha úgy akarja fogyasztani.
35/36 anonim válasza:
" De mondjuk a cafe freiben 500 Ft egy süti. Azt hogyan osztod el?"
Ugyanúgy késsel vagy villával, mintha nem ennyibe kerülne!
36/36 anonim válasza:
Látom sokan nem értik. A baj a kettévágással az hogy akkor meg jönnek azzal hogy csak a felét kérik (egyszerűen mert ilyen őrültek az emberek), meg lehetne-e csak a felét fizetni mert az egész nekik sok.... Akkor meg már egyszerűbb kiadni egészben és utána azt csinálnak vele amit akarnak, annyi ember vágja annyi felé amennyi akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!