Az ilyen helyen szoktatok adni borravalót?
Figyelt kérdés
Egy olyan helyen szoktam ebédelni, ahol pincér hozza ki az ebédet, de fizetni a pultnál kell tehát nem a pincérnél. Ráadásul az is előfordul, hogy nem ugyanaz a pincér hozza ki a ételt, amelyik a rendelést felvette.
Ilyenkor van értelme a borravalónak? Én adnék, mert mégiscsak egy étterem.
2021. szept. 21. 19:22
1/3 anonim válasza:
Esetleg érdeklődd meg, hogy mi náluk a rendszer, közös-e a borravaló, vagy mindenki megtarja magának, vagy a konyha is kap belőle, esetleg mindet lenyúlja a főnök. Aztán a válasz ismeretében adj annak, akinek gondolod.
2/3 anonim válasza:
Nézd meg a számlán, hogy van e szervízdij?
Ha van, akkor nem jár borravaló.
(Ma már szinte mindenütt van!)
Hogy aztán ezt ők hogy intézik egymás között, az nem a te gondod.
3/3 anonim válasza:
Szerintem egy valamire való étterembe illik borravalót adni de az nem mindegy, hogy mire költik ezért én személy szerint meg szoktam kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!