Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hol lehet jelenteni, ha egy...

Hol lehet jelenteni, ha egy konyhától több alkalommal is rosszul lettem?

Figyelt kérdés
Van a Bikás parknál egy koinobori okoskonyha nevű hely. 6 7 alkalommal ettem ott amióta megnyitott. Minden alkalommal hasmenésem van utána. Viszont legutoljára amikor ott ettem, többet rendeltem szokásosnál, és 3 napig ment a hasam és hánytam kb fél óránként sugárban. Szerintem ez az ételmérgezés fogalmát kimeríti. Hol lehet bejelenteni, hogy legyen ott valami ellenőrzés?
2021. szept. 13. 16:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
vagy van egy rejtett allergiád
2021. szept. 13. 16:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Rendszeresen eszem Ázsiai ételeket. Including sült rizs, amit itt is fogyasztok. Soha nem volt még problémám, és amúgy allergiás sem vagyok.
2021. szept. 13. 16:39
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Nagyjából a magyar éttermek 20-30%-ától ugyanezeket a tüneteket produkálod, ebben különösebben rendkívüli jelenség nincs (eleve nem értem, hogy minek mégy vissza ennyiszer, ha beteg leszel tőle). A NÉBIH egyébként a hivatalos szerv, de mivel hogy egy koronavírus és egy sertéspestis járvány egyszerre tombol az országban joggal feltételezhető, hogy kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy éttermeket ellenőrizzenek.
2021. szept. 13. 17:30
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Nébih. (állategészségügyi osztály)
2021. szept. 13. 17:33
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Csak azt nem értem,hogy minek ettél abban a vendéglőben 6-7 alkalommal, amikor minden ott elfogyasztott ebéd után ételmérgezést kaptál...Vagy annyira olcsó,hogy megéri kínlódni miatta?
2021. szept. 13. 18:14
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Ez a 6-7 alkalom nekem sem fér a fejembe. Két esetet még megértenék, talán hármat is, na de hatot-hetet?
2021. szept. 13. 18:21
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Elöször is, minek eszel mindig újra meg újra ott, ahol szerinted rossz, romlott ételt adnak?

Másodszor, ha másoknak nincs ilyen gondja, akkor nem feltétlen az étellel, hanem a te emésztörendszereddel lehet gond.

Vannak nem felismert ételérzékenységek, valami adalék is lehet, amit nem bírsz.

A helyedben nem dobálkoznék annyira a minösítéssel meg ételmérgezéssel, ha csak tippelgetsz.

De ha feltétlen akarod, akkor jelentsd be a Nébihnél, ök kivizsgálják.

2021. szept. 13. 19:48
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

Az hülyeség, amit írtál, hogy máshol is eszel ázsiai ételeket - ez kifejezetten japán hely, és ott egész más alapanyagokat, füszereket, stb használnak, mint kínai/vietnami/kóreia éttermekben.

Simán lehet allergia, amit eddig nem vettél észre.

2021. szept. 13. 19:50
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

Vajon miért jut eszembe a kérdezőről ez a vicc?

Megy a medve az erdőben, egyszer csak meglátja a nyuszikát sírni egy kövön. Odamegy hozzá, megkérdi:

- Miért sírsz, nyuszika?

- Megerőszakoltak.

- Hol?

- A folyóparton.

- Mikor?

- Hát, tegnapelött, tegnap... és most is oda megyek.

2021. szept. 13. 20:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Nyolcas, a japán a kedvenc ételem. Egyébként meg árulnak olyan ételt, ami kínai étteremben is megtalálható.

Hogy miért ettem többször is ott? Volt egy két alkalom, hogy csak egy kis tál szushit vettem. Vagy 2 húsos gombócot. Amikor rendesen ettem, sült rizst, akkor volt mindig a baj.

2021. szept. 13. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!