Egy adag köret hasáb hány gramm lehet az éttermekbe?
ez azért nagyban függ a helytől.
100-250g ?
25-30. 25 alá bemenni azért az elég mini adag.
Húsból 16-18, +- 2 deka, de a 14 és a 20 deka inkább a szélsőségek.
4-es, menzán, vagy egy étterem nyomott áras menüjében!!!
Egy átlag ala-carte étteremben nincsenek ekkora adagok.
6-os, soha semmit nem mérünk megsütve.
Miután az ég világon semmi értelme.
Se a pénzügyi elszámolást tekintetében, (leltár, elszámolás, kalkuláció, stb) se kalóriabevitel, tápanyag bevitel tekintetében.
Hagy ne menjek bele a részletezésébe, hányféle szempontból és miért teljesen szakmaiatlan egy hőbehatásnak kitett bármilyen élelmiszer tömegét méregetni, (már csak azért se vesztegetnél erre az időt mert nem terjed ki rá a kérdés)
legyen elég annyi, hogy mindig minden esetben a nyers alapanyag a mérvadó.
Tehát tökéletesen irreleváns az elkészítés módja, ugyanis senkit nem érdekel, hány deka kerül a tányérra, a nyers állapot számít, és a 16-18 deka is evidens módon erre vonatkozik.
A veszteség szinte teljes mértékben csak víz, az pedig se tápanyagot, így se kalóriát, se pénzbeli értéket nem képvisel.
(Vannak olyan kivételes esetek -sült kolbász, sült hekk, stb- amit klasszikusan megsütve szokás lemérni, de ennek az alapja is a nyers mérés.
Aki ilyennel foglalkozik, az kikísérletezte az adott termék és az adott technológia hogyan viselkedik, mennyi a veszteség, stb, mert eladásnál praktikusabb a kész terméket mérni, de ez is csak egy közvetett módszer, aminek az alapja szintén a nyers mérés, abból származtatjuk a kész termékre vonatkozó tömeget.
De egy leltárnál ebből a származtatott adatból kell visszaszámolni a nyers termékre, (hiszen az egység nem megsülve veszi a terméket) a nyers az elszámolás alapja, akár a könyvelés, akár bevétel szempontjából a nav felé.
Mint ahogy tápanyag vagy kalóriabevitel szempontjából se releváns a kész termék, hiszen a veszteség az csak víz, a tápanyag táblázatok, kalkulációk pedig a nyers alapanyagra vonatkoznak)
(2,3,5 voltam)
...szintén még én, mellesleg 16-18 dekából kivételes esetekben marad 12 deka.
Akörül mozog, de valamivel kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!