Másfél napos rendelt ételt ti megennétek?
Szombaton étteremből rendeltünk vacsira (rendes főtt étel, nem gyros-kínai szintű), viszont baromi adag volt, a maradék ment a hűtőbe a kis elviteles habdobozban.
Szerintetek ma még megehetem ezt a kaját ebédre? Tegnap nem voltunk itthon, így elfelejtődött.
Végig hűtőben volt, de szombat estétők hétfő ebédig nem tudom, nem-e gáz.
Ha láthatóan és érezhetően nem romlott, akkor megenném.
Bár én soha nem a habdobozban teszem a hűtőbe a kaját, mert a habdoboz szigetel és nem tud a hűtés úgy érvényesülni, ahogy egy másfajta edényben.
Nyilván nem tartja napokig melegen, vagy hidegen csak mivel szándékosan és tervezetten rossz a hővezetése, így lassabban hűl ki, vagy melegszik fel benne az étel.
Tehát, ami egy tányéron 2 napig bírná a hűtőben, az habdobozban csak egy vagy másfél napig fogja.
Azt azért elhiszed nekem, hogy totál érdektelen számomra, hogy te erről hogy vélekedsz, vagy miben hűtöd a kajád?
7, Ez esetben viszont pláne aktuális a kérdés, hogy mennyire lehet jó még, elvégre abban állt. 😅
Szagból nem tudom megállapítani, de eleve szmöttyös kaja volt (hús gombás-baconos raguval, utóbbi szaga szerintem bármit elnyomna a kukából kimászós penészedésen kívül).
Forrósítsd jól át mikróban (ne a habdobozban, hanem egy tányéron). Ha nincs kellemetlen szaga, valószínűleg még ehető.
A habdoboz miatt én nem aggódnék. Egyedül a lehűlés időtartamát növeli, utána a hidegen tartást nem rontja, viszont egy kis adag étel így is gyorsabban hűl le, mintha egy nagy adag ételt tennél be a legszuperebb dobozban.
Kérdező, ennyire elképesztően ne legyél már életképtelen. Nem oszt, nem szoroz, hogy te magad (azaz gondolom esetedben inkább anyuci) főzted-e, vagy valaki, akinek fizettél ezért. 1,5 napos ételnek a hűtőben semmi baja nincsen.
De durvát mondok, kapaszkodj meg: az esetek 99,9%-ában még a 3-4 naposnak sem!
Friss osztriga meg házi sushi pedig viszonylag ritkán kerül a magyar családok asztalára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!