Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Másfél napos rendelt ételt ti...

Másfél napos rendelt ételt ti megennétek?

Figyelt kérdés

Szombaton étteremből rendeltünk vacsira (rendes főtt étel, nem gyros-kínai szintű), viszont baromi adag volt, a maradék ment a hűtőbe a kis elviteles habdobozban.

Szerintetek ma még megehetem ezt a kaját ebédre? Tegnap nem voltunk itthon, így elfelejtődött.

Végig hűtőben volt, de szombat estétők hétfő ebédig nem tudom, nem-e gáz.


2021. jún. 21. 09:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a hűtőben nem romlik meg két nap alatt
2021. jún. 21. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi a különbség az éttermi meg a saját étel között? Másfél napos, hűtve tárolt ételt meg lehet enni. Ezért találták fel a fridzsidert. Különben nem lenne rá szükség.
2021. jún. 21. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az étterem ír rá valami lejárati időt, az elég rövid szokott lenni, de gyakorlatilag annál tovább is eláll, 2-4 napig, attól függően, hogy milyen étel pontosan.
2021. jún. 21. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha láthatóan és érezhetően nem romlott, akkor megenném.

Bár én soha nem a habdobozban teszem a hűtőbe a kaját, mert a habdoboz szigetel és nem tud a hűtés úgy érvényesülni, ahogy egy másfajta edényben.

2021. jún. 21. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Én hűtés nélkül is megenném.
2021. jún. 21. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
És napokig melegen tartja a habdoboz az ételedet, 4-es? Na ne röhögtess már!
2021. jún. 21. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
21%

#6

Nyilván nem tartja napokig melegen, vagy hidegen csak mivel szándékosan és tervezetten rossz a hővezetése, így lassabban hűl ki, vagy melegszik fel benne az étel.

Tehát, ami egy tányéron 2 napig bírná a hűtőben, az habdobozban csak egy vagy másfél napig fogja.

Azt azért elhiszed nekem, hogy totál érdektelen számomra, hogy te erről hogy vélekedsz, vagy miben hűtöd a kajád?

2021. jún. 21. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

7, Ez esetben viszont pláne aktuális a kérdés, hogy mennyire lehet jó még, elvégre abban állt. 😅

Szagból nem tudom megállapítani, de eleve szmöttyös kaja volt (hús gombás-baconos raguval, utóbbi szaga szerintem bármit elnyomna a kukából kimászós penészedésen kívül).

2021. jún. 21. 11:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Forrósítsd jól át mikróban (ne a habdobozban, hanem egy tányéron). Ha nincs kellemetlen szaga, valószínűleg még ehető.


A habdoboz miatt én nem aggódnék. Egyedül a lehűlés időtartamát növeli, utána a hidegen tartást nem rontja, viszont egy kis adag étel így is gyorsabban hűl le, mintha egy nagy adag ételt tennél be a legszuperebb dobozban.

2021. jún. 21. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ennyire elképesztően ne legyél már életképtelen. Nem oszt, nem szoroz, hogy te magad (azaz gondolom esetedben inkább anyuci) főzted-e, vagy valaki, akinek fizettél ezért. 1,5 napos ételnek a hűtőben semmi baja nincsen.


De durvát mondok, kapaszkodj meg: az esetek 99,9%-ában még a 3-4 naposnak sem!


Friss osztriga meg házi sushi pedig viszonylag ritkán kerül a magyar családok asztalára.

2021. jún. 21. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!