Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha betiltják a műanyag evőeszk...

Ha betiltják a műanyag evőeszközöket,ételtartókat,poharakat akkor a gyorséttermekben,hogy fog működni ez a dolog?

Figyelt kérdés

2021. jún. 2. 19:58
1 2 3
 11/21 Sunshinedoll ***** válasza:
Engem inkább az érdekel, hogy a testi fogyatékkal/limitált testi mobilitással rendelkezők mivel fognak tudni majd inni, mivel jelenlegi állás szerint egyik alternatív szívószál sem megfelelő számukra, csak a műanyag.
2021. jún. 3. 20:45
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
De akkor meg még több fát/bambuszt kell kivágni.Együnk kézzel/lábbal.
2021. jún. 4. 12:10
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Eleve nem ertem hogy gyorskajahoz minek az evoeszkoz, a szivoszal. Nem menet kozben vagy allva kell enni-inni mint az allatok, meg van oldva...
2021. jún. 4. 12:48
 14/21 anonim ***** válasza:

Miben rosszabb egy fém szívószál, mint egy műanyag? (Nincs fogyatékkal élő ismerősöm, ezért nem ismerem a helyzetüket, tényleg nem tiszta számomra hogy miért a műanyag az egyetlen megfelelő..)

2021. jún. 4. 13:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#14: egyszeru: nem hajlik, csak egy adott szogben all.
2021. jún. 4. 15:42
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

#15, én sem értem a gondot. Fém szívószálat én fixen hajlított és egyenes formában is láttam. A CPLA-ból készültekből meg gondolom nem akadály a hajlítható kivitelezése.

De ez miért fontos? Gondolom ez csak az olyan súlyos fogyatékosaknál szempont, akik ígyis-úgyis csak segítővel tudnak enni-inni, nem? Ő meg ott és olyan pozícióban tartja a poharat, ahogy kell.

2021. jún. 4. 22:16
 17/21 Sunshinedoll ***** válasza:

#14 Mert nem rugalmas, nem tudod mindenmerre, bárhogy hajlítani, illetve sokaknak macerás a tisztítása, illetve bizonyos személyeknek akár balesetveszélyes is lehet.

Itt amúgy jól össze van szedve az összes probléma ezekkel: [link]

#16 Azért fontos, mert a fogyatékkal élők is a társadalom tagjai, és csak azért mert testi fogyatékosok, nem biztos, hogy mindig van velük chaperone? Vagy hogy feltétlen kelljen melléjük valaki, aki itatja őket?

2021. jún. 7. 19:30
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit nyavalygósnak tűnik nekem ez a táblázat. Az árak majd természetesen lemennek, ahogy kivezetődnek a műanyagok.

Ha te a lakosság annak a 0,00001%-ba tartozol, aki a bambuszra vagy az orvosi acélra allergiás, vagy épp önálló annyira, hogy ne legyen segítője, de már fulladásveszélyes neki a nem műanyag szívószál, netán épp véresre szurkálná magát egy makarónival, akkor részvétem, de ilyen extrém mértékben nem lehet mindig figyelembe venni a kevesek különleges igényeit a tömegekével szemben.

Rendeljetek a simából egy életre elegendő mennyiséget addig amíg van.

2021. jún. 8. 14:21
 19/21 Sunshinedoll ***** válasza:

Nyilván nyavalygós, mert nem vagy rászorulva. A fizikai sérüléssel, fogyatékkal élők nem a lakosság tízezredét teszik ki, el vagy tévedve.

Ugyanakkor egy teljesen ép ember is sérülhet le annyira, hogy átmenetileg mondjuk szüksége legyen segédeszközökre vagy épp szívószálra.

De örülök, hogy bemutattad Te magad, mennyire érdekel mások problémája, ha az téged nem érint :)

Számodra miért fontos, hogy ne lehessen ilyesmit kapni, holott az emberek egy részének szüksége van rá?

2021. jún. 8. 20:06
 20/21 anonim ***** válasza:
80%

Talán mert sérültek és épek is ugyanazon a bolygón élünk és amit nagy lelkesedéssel, közösen teszünk tönkre??

Nem tudom mikor terjedtek el Magyarországon a szívószálak, de gondolom legkorábban a 70-es években. Előtte hogy tudtak inni a sérültek?

A táblázat meg azért nyavalygós, mert csúsztatások is vannak benne. Pl. a lebomló műanyagoknak több fajtája van, ebből csak bizonyosak nem használhatóak meleg italokhoz, mások bőven bírják akár 90 fokig. A lebomló szívószálakhoz nyilván az utóbbit használják már most is. Az meg, hogy fulladásveszélyes nagyjából bármire ráfogható.

2021. jún. 8. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!