Mit jelent az, ha egy étterem lmbtq barát?
Szerintem egy ilyen kiírás lehet hogy pont a nem meleg vendégeknek szól, Redditen nem egyszer olvasni olyan sztorit hogy étteremben, üzletben Karen fél füllel meghallja hogy valaki meleg, és azonnal óbégat az üzletvezetőért hogy azonnal távolítsák el 'ezeket az elfajzott népeket' mielőtt még megmételyezhetnék szegény csemetéje ártatlan lelki világát.
Gondolom a kiírás arra is utal, hogy az ilyen viselkedés nem lesz az adott helyen tolerálva.
Tihany Balázs kisvendéglőnél láttam ilyen megjegyzést. Már bocsásson meg mindenki, de ez egy teljesen logikátlan kiíírás. Ugyanis ilyen megjegyzést - pl. állatbarát hely - akkor szoktak kitenni, amikor az adott kör (jelen esetben az LMBTQ) valami külön olyan elbánást, helyet, kiszolgálást igényel, ami máshol (ahol nincs kiírva az "LMBTQ barát ") nincs meg.
Elmondaná valaki miaz a plusz dolog ami létszükség az LMBTQ-soknak és ott nincs meg, ahol ez az "LMBTQ-barát hely" nincs kiírva???
És ha a logika ezen szálát tovább visszük, akkor LMBTQ-s személy (mint pl. aki kiskutyával érkezik) akkor nem mehet be olyan helyre ahol ez nincs kiírva? Szerintem ez egy divatból túllihegett absztrakció, aminek semmi értelme.
Csak hogy értsék azok is akik rohadtúl nem akarják:
Most ha én kiírom, hogy ez egy anti-terorista barát hely, akkor azzal mit is akarok üzenni és kinek? Mert a többi hely szereti a terroristákat és ki kell külön írni, hogy itt nem? Vagy a többi, aki nem írja ezt ki, az már terorista barát? Vagy most mi is van a csöppnyi megmaradt logikánkkal? Komolyan itt mindenkinek elment az esze? Ez azt sugalja, mintha máshonnan ki lennének tiltva, de én ilyet nem tudok, bár az is igaz, hogy egy arab étteremben nem biztos hogy sokáig ücsörögne egy Qeeer királykisasszony. És jól mondja itt az egyik hozzászóló: ha én LMBTQ-s lennék akkor ez - mivel semmilyen plusz elbánásmódot nem igényelek, illetve eleve nem vagyok kitiltva sehonnan - ez sértő lenne számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!