Szerintem is a protokoll része, nem azért, mert nem akarnak tiszteletet mutatni.
2021. febr. 13. 20:37
13/24 A kérdező kommentje:
#9 Az IKEA felíratok valóban tegeződőek, de engem ott, a kiszolgálók sohasem tegeztek.
2021. febr. 13. 20:47
14/24 anonim válasza:
30 vagyok, legrosszabb időszaknak élem meg hogy hivatalos helyeken nálam fiatalabbakkal hivatalosan próbálok beszélni. munkaügyis ügyintézőcsaj konkrétan megmosolygott, fogorvoslánnyal pedig, hiába állítólag ott természetes, furán jött ki a kommunikáció hogy magázódva beszéltünk, orvosit alig végezte el friss doktorként. szintén bajos felmérni a környezetem, kinek mondjak helót és kinek jónapotot, inkább már azt mondogatom hogy "szép napot" (sokszor nem is köszönésnek fogják fel és viszontkívánják) mellé örököltem egy nagyszerű kölyökképet amivel ha maszkmentes időszak lenne simán kérnek személyit és tegeznek le automatikusan. huszonpárévesen konkrétan lekisfiúztak :D azóta hiába gyűjtöttem be nagy táskákat szem alá, nem sok mltozott és úgy érzem később is leszek bajban, párszor kisebb gyerekek már lemagáztak, és nagyon természetellenesnek hat, legszívesebben mondanám mindenkinek hogy tegezzél. vagy mert én vagyok a fiatalabb, vagy mert úgy jobban esne. azt gondolom így majd ha megérem idősebb korban sem szabad és másnak sem szabadna fenntartásokkal kezelni ezt, én is sok idősebbtől hallottam már korábban is hogy tegezzél, és azt hiszem valamennyire kezd beépülni az általános elterjedése is
2021. febr. 13. 20:52
15/24 anonim válasza:
#9 Tehát a vendég alkalmazkodjon a kiszolgálóhoz?
2021. febr. 13. 21:00
16/24 anonim válasza:
Nem a kiszolgálóhoz, hanem a hely szelleméhez. Egy gyorskajáldában tegezni fognak, egy Gundelben meg magázni.
Ez pont olyan, hogy ezen a fórumon is hülyén néz ki, ha valaki magázódva ír. De ha az ide író emberekkel a munkám során találkoznék, akkor mindenkit magáznék.
2021. febr. 13. 21:44
17/24 anonim válasza:
Helló, helló, nem tűnt fel, ez már itt tiszta Amerika!
2021. febr. 13. 22:53
18/24 anonim válasza:
Engem már 25 évesen is idegesít amikor tegeznek ilyen helyeken. Nem azért mert tiszteletet várok, hanem azért, mert teljesen ismeretlenek vagyunk egymás számára. Na meg elég hülyén szokott hangzani, mikor az egyik magázva, a másik tegezve köszön, elköszönésnél meg cserélnek, mert mindkettő alkalmazkodna a másikhoz.
2021. febr. 13. 22:58
19/24 anonim válasza:
Emberek, nyugodjatok le, legyen az a legnagyobb problémátok, hogy letegeztek a Burgerben, semmi rossz nem történt :D
2021. febr. 14. 02:38
20/24 anonim válasza:
Szerintem teljesen praktikus oka van, egyszerűbb. Ez egy gyorsétterem, fiatal diákmunkások robotpilótán gyártják a kaját ugyanazokkal a monoton lépésekkel mert minden kaja nagyjából ugyanúgy készül, zsemle, hús, sajt, szósz, zsemle, hosszú órákon keresztül állnak a forró olaj meg a grill fölött, kevesen vannak a konyhán, a vendégek meg sokan, és mivel GYORSétterem, mindenki öt percen belül akarja a rendelését megkapni. Nem fog leállni azon elmélkedni hogy tegezzen vagy magázzon, ilyen helyen nem tud egyénileg foglalkozni minden vevővel, be vannak tanítva hogy hogy kell felvenni a rendelést és rutinból csinálják. Rá kell állni egy sztenderd szövegre. Az ilyen helyek célközönsége a fiatalok úgyhogy inkább arra állnak rá hogy tegezzenek.
Amíg nem bunkó mellé addig nem látok vele problémát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!