Baristák, melyik vegán tejjel érdemes dolgozni?
Melyik tej a leginkább alkalmas tejhabosításra? És ízre melyik a legkevésbé gusztustalan kávé mellé?
Ha tudtok, márkát is írjatok, légyszi!
A zsíros magtejek jók! Én sem vagyok barista, csak tej helyett iszom magtejekkel a kávét és kisérleteztem melyikkel lehet hasonló latte élményt produkálni.
A kesú és madula tej nálam is befutó.
A gabona tejeket kerüld, mert semmi zsír csak CH és azzal nem mész semmire (a zab és rizs a leggyakoribb).
Én 7. éve vagyok az, a beszállítótól a speciális barista terméket kell venni, nem megégetni(némelyik hőérzékenyebb mint az állati tej) figyelni a szavatosságot és akkor mind viselkedik.
Ízre meg egyéni ízlés kérdése.
Nekem érzékeny a gyomrom, az eszpresszó zsiradék nélkül túl savas, szóval kávéba mandulát, szóját vagy kesut szoktam.
Pár működő kombó:
Szójás-vaníliás latte
Kókusztejes forrócsoki (mint a bounty csoki)
Mogyorótejes latte, mogyorósziruppal
Mandulatejes fehérforrócsoki mézeskaláccsal
Rizstej epersziruppal, friss gyümölccsel, jéggel leturmixolva.
Zabtej+spenót+banán+mangó+jég leturmixolva. Lehet bele egy kis citromfüvet is tenni, ha kedveled az ilyesmit
Mandulatejes latte fehércsoki porral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!