Egyes vendéglátóhelyeken miért csak angol nyelvű feliratok vannak?
Több, körúton belüli vendéglátóhelyen feltűnt még "békeidőben", hogy a vendégek részére csak angol nyelvű feliratok vannak.
Ez azt jelenti, hogy ott nem szeretnék, ha a magyar vendégek rájuk erőltetnék a pénzüket?
Nem, csak a fő vendégkör feltehetően külföldiekből állt vagy a teljes tulajdonosi gárda külföldi és nem erőltették meg magukat, hogy lefordíttassák.
Meg persze úgy általában elég népszerű az angol ahhoz, hogy szinte bárki el tudja olvasni, így a lehető legtöbb vendéget bevonzva.
A magyar vélhetőleg tud angolul, a külföldi nem magyarul. Nem vagyok egy perfect english, de a kaják neveit azért meg tudom érteni én is. Ellenben ha magyarul lennének kiírva a dolgok, azt a külföldiek egyáltalán nem értenék.
A belváros már elég régóta a turistáké (is), ha végig megyek a körúton, magyar szót alig hallok. Ez amúgy nem baj szerintem, mert a magyarokból nem élnének meg ezek a vendéglátóhelyek, lehúzhatná a rolót az egész belváros, ha nem lennének a turisták.
#3 A kérdésem nem az ételek nevére vonatkozott, hanem az egyéb, tájékoztató feliratokra, pl. nem lehet kártyával fizetni, csak kp.
A kérdés NEM az, hogy miért vannak angol nyelvű feliratok. A kérdés az, hogy magyar nyelvűek miért nincsenek. Ezért érzem úgy, hogy a magyar vendég nem kívánatos.
2019 nyarán kérdeztem valamit egy hop on/hop off-os ügynöktől.Nagyon készségesen, udvariasan, kedvesen válaszolt, majd közölte a társával, hogy CSAK magyar. Hangsúlyozom, udvarias, készséges volt.
#5 Számomra nem természetellenes, ha egy országban használják a hivatalos nyelvet is. Ami, legalábbis tudtommal, egyelőre a magyar.
Ha muszáj minősíteni, (egyébként nem) akkor ez inkább nacionalizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!