Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha soha nem voltam még sushi...

Ha soha nem voltam még sushi bárban, mi az amit mindenkèpp próbáljak ki? Budapesten melyik sushi bárt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Mi egyenlôre a programok miatt a Japanika sushi bárt nèztük ki. Szülinapi meglepi vacsora lenne, 4-en fogunk menni és ebből csak 1 valaki próbálta a sushit. De ha minden igaz akkor mindenki kiváncsi rá.

Tudom hogy vannak alap”fogások” és amit “muszáj” kipróbálni. Mik lennének ezek?

A Japanikát ajánlanátok (aki ismeri)? Ha van jobb hely, amit szerettek az melyik? (Jó volna Budapest belvárosa környékén)


Köszi a válaszokat!



2020. okt. 9. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A Wasabit szokták ajánlani. Arra viszont készülj fel, hogy nagyon drága. All you can eat alapon működik, de 7-8 ezer forint körül mozog.
2020. okt. 9. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Igen, tudjuk, ez lesz az egyik ajándèk, tesóm 30.szülinapjára, mert màr ezer éve ki akarja próbàlni, néztük az árakat. De köszi :)
2020. okt. 9. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A wasabi jó, de nem az a klasszikus családias sushi étterem. Ha teheted, menj inkább olyan helyre ahol japán a szakács, és frissen, rendelésre dolgoznak.


Alap sushik, egyebek amikkel találkozni fogsz:


Maki roll (bambusz szőnyegen lett feltekerve, általában kívül alga, belül rizs és hal, hús, zöldség stb van)


Sashimi (minőségi nyers hal/polip, szép szeletbe vágva)


Nigiri (rizs amire felül ráfektetik a halat/rákot/omlettet, és egy algalap csíkkal rá van kötve)


Temaki (algalapból készült tölcsér töltve rizzsel, hallal, zöldséggel)


Gunkanmaki (alga lappal körbetekert rizs, ami felül van töltve pl kaviárral)


Inarizushi (táska szerűen elkészített tofu, általában édeskés, belül töltelékkel)


Miso leves (kb húsleveshez hasonló alap, puhára főtt algával és tofuval)


Ramen (tésztaleves mindenféle zöldséggel, hallal, hússal, tojással, zöldséggel tálalva)


Udon (ugyanez, csak rágós vastag tésztával)


Donburi (rizs valami rántott hússal a tetején)


Tempura csirke/rák stb (speciális paníban olajban sült)


Edamame bab (puhára főtt bab, nagy szemes sóval, a hüvelyéből esszük ki)


Algasaláta (kissé üveges, ropogós saláta)


Savanyított gyömbér (a kétféle sushi fogyasztása között, átmenetként fogyasztjuk)


Szójaszósz (csak a halat/rákot/polipot/omlettet márrjuk bele, nem a rizst)


Wasabi (zöld, kb mustárra, tormára hasonlító paszta)


Mochi (Édesség, rágós labda vagy rúd forma és ragadós rizslisztből készül. Belül töltelék van, pl édes vörösbab, fagyi, gyümölcs)



Sok helyen nem csak a típus, de az alapanyag is japánul van feltütetve.


A tál rizsbe beleszúrni az evőpálcikát vagy egymás szájába adni pálcikával a falatot illetlenség, mert mindkét gesztus a japán halotti tor, temetkezési szertartás része.

2020. okt. 9. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Remélem még nem mentetek. A Wasabi tök oké bedobni valami jellegében japánt, de ha tényleg jót akartok nem eszement áron, akkor az Okuyama toronymagasan a legjobb hely.
2020. okt. 11. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!