Mi történik ha lejár a foglalási idő, de még étkezünk?
Véletlenül se írd le, milyen étteremről van szó.
De egyébként logikusan ha van utánatok foglalás, akkor finoman jelzik, hogy itt a távozás ideje.
Nagy forgalmú étteremről. Úgy általánosságban.
> "finoman jelzik, hogy itt a távozás ideje."
Értem, és ha nem vagyunk hajlandóak iparkodni emiatt? Pl. idős ember van a családban, aki meg szeretné enni az ételét, de nem tud begyorsítani.
Kb semmit nem tehetnek,.
Ha kedves akarsz lenni, esetleg jó ötlet picit több borravalót adni ha olyan a hely, elvégre két csoport helyét veszitek el.
4, van ahol úgy foglalsz, pl a jellemzően korlátlan fogásos kajaválogatós éttermekben. De ott mondjuk le is van írva, mit jelent az idősàv.
Plusz a kérdés nem reális, az idősávok szándékoltan hosszúak, nincs az az idős ember, aki olyan sokáig eszik.
Igaza van mindenkinek előttem.
Ha nem korlátlan fogyasztású az étterem (mint pl. Trófea) vagy nem éppen "Torkos csütörtök" van, akkor az asztalfoglalással nem jár idősáv. Addig esztek, ameddig akartok.
6-os vagyok
Egyébként 2-3 óra az idősáv, aki ezalatt nem fejezi be az étkezést, az már ebben az évben nem is fogja.
De, van idösáv, régebben is volt a menő helyeken, most meg főleg lesz, hogy távolságot kell tartani a covid miatt, emiatt ugye kevesebb asztal fér az étterembe.
Foglaláskor elmondod, hogy szeretnél hét órára egy asztalt, mire azt kapod válaszul, hogy vagy jösz nyolcra, vagy nyolckor távoznod kell. Persze ezt csak a menő helyek vezették be eddig.
9) Életedben nem jártál "menő helyen" :) Ilyen idősávokat a büfé jellegű étkeztetésnél használnak (ott se mindig), és hazudhatjuk asztalfoglalásnak, de valójában csak turnust választasz.
Egyetlen étteremben sem úgy foglalsz asztalt, hogy 7-től 8-ig, alapból megvalósíthatatlan lenne, mivel az a la carte étkeztetés ideje a konyhától is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!