Miért használ Magyarországon minden cukrászda növényi habalapanyagot tejszín helyett, margarint vaj helyett?
Igen, ahogy írod, azért.
Keress kisebb cukrászdát, vagy csak "egyéni" cukrászt, aki még házi süteményeket süt. Különben hol laksz? Mert ahol én lakok, tudok neked ajánlani cukrászdát.
#4
Azt nem ismerem, csak a kérdésben arról volt szó hogy növényi alapanyagokat használnak a tej alapú helyett.
A Hulala a legnépszerűbb habalapanyag, csak ezért írtam ezt a pici megjegyzést. A családban van tejallergiás (nem csak laktóz) és látom, milyen küszködés neki az élelmiszer vásárlás. Ugyanis ahogy írod te is, a növényi névből feltételezi az egyszeri vásárló, hogy abban nincs állati eredetű. Sajnos óriási tévedés.
Egyetlen cukrászhab van a boltok polcain, ami egyáltalán nem tartalmaz tejszármazékot, a Meggle gyártja.
Dragée Patisseire, Nyíregyháza
Stühmer Cukrászda, Maklár
#6
Értem, köszi a magyarázatot. Ez így igen érdekes akkor, mert növényi is, de azért szúrjunk is ki azokkal, akik nem fogyasztanak tejet... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!