Mit illik/kell olyankor mondani ha főztél valakinek egy kávét, odaadod neki és ő megköszöni? Egészségére vagy szívesen?
Mind a kettőt is mondhatod akár, ez rajtad múlik.
"Nagyon szívesen, egészségedre". Bár én az Egészségedre szót akkor használom jobban, ha ugye tüsszentenek, vagy már befejezte az illető az étkezést, előtte én nem szoktam, csak ha végzett vele.
"Koffeinmetnes latte a hölgynek, és a szója flat white az úrnak. Cukor, édesítő." - vendéglátásban alap, hogy mindent narrálj, mert a csaj lehet szívbeteg, a csávó meg tejérzékeny.
Cuccot lerámolom a tálcáról.
Amenyiben nem te vetted fel a rendelést (nagyobb helyeken gyakran van ilyen) kérdezz rá, hogy várnak-e még valamire. Amennyiben igen, nézz be a konyhára hogy hol van az a süti, vagy a pultba, hogy az üdítők hol vannak.
"Köszönjük szépen"
"Hozhatok még valamit?"
"Nem, köszönöm"
"Egészségükre"/"Én köszönöm"/"Kellemes délutánt"/"Nincs mit."/ "Szóljanak, ha hozhatok még valamit"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!