Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kocsmák meddig lesznek még zárva?

Kocsmák meddig lesznek még zárva?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 20. 07:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jósok az Ezotéria címszó alatt. Amúgy 15h-ig ha akarnak nyitva tarthatnak, de csak elvitelre vehetsz piát. Mostanság mifelénk a trafikok a kocsmák, meg a kisboltok, mindenki ott iszik. Nyilván máshol is.
2020. ápr. 20. 07:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyitásig!
2020. ápr. 20. 08:41
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

A kisebb, talponálló, 5-10 fő befogadására alkalmas presszók simán nyitva lehetnének rendes időben is (amúgy nem tök mindegy, hogy háromig vagy háromtól vannak nyitva mondjuk éjdélig? Ez baromi értelmetlen!).

Sok lakótelepen élő embernek annyi az öröme, hogy leballag a törzshelyére és néhány tüske és sör mellett eldumálgat a pultossal meg a haverjaival. De vegyük el tőlük ezt is, aztán csodálkozzunk, ha a nyavalya lefutása után lesz egy csomó bekattant figura.

2020. ápr. 20. 09:32
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Amíg a "mindenható kormány" másképp nem rendelkezik. Nekem is fájó pont ez (ugyanis mi - család, barátok - se tudunk elmenni pl. étterembe, vagy sörözőbe vagy egyéb szórakozóhelyre) de sajnos ez a helyzet manapság.

Ha a kormány esetleg fel is oldaná a korlátozást, én akkor sem mernék "emberek közé" menni. Ugyanis a vírus miatti pánik jelenleg az egyik alapvető uralkodó érzelem az emberek többségénél.

Én pl. jelenleg olyan munkakörben dolgozom, ahol igazán érzékeny dolog ez a "vírus téma". Tegyük fel hogy én lebetegedem a vírus miatt, aztán otthon fekszem 2 hétig és végül felgyógyulok, a tesztjeim negatívak, viszont a munkáltató ugyanakkor azonnali hatállyal elbocsát. Azért akkor amikor felgyógyultam, mivel nem teheti ezt meg betegszabi alatt - viszont teljesen jogos félelemmel, mivel attól tart, hogy esetleg én is "vírushordozó" vagyok és ezáltal megfertőzhetem a többi munkást.

Ugyanis ennek a vuhani laborból kiszabadított vírusnak úgy lett beállítva a genomja, hogy egyrészt inaktív legyen kb. 21 napig (ez azt jelenti hogy bárki bárkit le tud fertőzni az egyén tudta nélkül), továbbá a szervezet ne tudjon teljes immunitást szerezni ellene (ergó a fertőzött és felgyógyult egyén bármikor újrafertőzhet).

A fő lényeg, ami miatt a vírus igazán "veszélyes" - főként a gazdaságra: Miután az immunrendszernek sikerült a vírust legyőznie, előfordulhat az, hogy a vírus átmegy "rejtőző üzemmódba". Azaz az emberi immunrendszer nem érzékeli - a tesztek sem mutatják ki, de ugyanakkor ott van még a vírus az emberben, adott esetben az ember - hiába gyógyult fel - ugyanúgy maradhattak benne "álcázott vírusok", ergo potenciális "vírushordozóvá" vállt.

Az ettől való pánik és félelem pedig olyan elemi szintű, hogy ha a rendeleteket fel is oldanák, az emberek ugyanúgy maradnának begubódzva, mint eddig.

Sajnos el kell fogadni azt a tényt, hogy az általunk eddig ismert "békés világ" megszűnt létezni. Az emberiség egy olyan új és sötét korszakba lépett, ami teljesen eltér az eddig megszokottól és minden hétköznapi dolog, amit eddig míveltünk és szerettünk (pl. étterembe, kocsmába, discoba járás, koncertek, bulizás, együttlét a barátokkal) megszűnt létezni.

Ugyanis félő, hogy mire "megjelenik a vakcina", az emberek a saját maguk keltette pánik miatt teljes mértékben bezárkóznak, ezáltal összeomlik a gazdaság és még súlyosabb válság következik be, mint a '30-as években.

Ha a realitást vesszük alapul, sajnos jelenleg ezek a tények (még akkor is, ha ezt perpill. sokaknak egyszerűen lehetetlen elfogadni.) Én is ezért nem merek menni emberek közé. Ugyanis nem akarom elveszíteni a munkámat (és a jelenlegi helyzetet szem előtt tartva nemigazán volna egyszerű új munkát találjak).

2020. ápr. 20. 09:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

# 4 Hát én inkább pont azt veszem észre, hogy az emberek nagy része tülkön ülve alig várja, hogy újra belevesse magát az életbe. Az ismerőseim zöme már most azt tervezgeti, hogy az ellenszer felfedezése után hova megy nyaralni meg kikkel mekkorákat fog bulizni. A bandázó kamaszokat még most sem győzik a játszóterekről beparancsolni, de még az idősebbek is sorra szegik meg a szabályokat.

Szóval szerintem az emberek ösztönös életigenlése erősebb lesz a félelemnél (már most is az), pláne ha az utóbbi teljesen alaptalanná fog válni. Sőt, a korlátozások feloldása után lehet lesz majd egy "éhesgyomor-effektus", vagyis az emberek még nagyobb hévvel fogják a korlátozások alatt elfojtott vágyaikat kélni, ez pedig éppen hogy a vendéglátóipar és az utazási irodák felpörgésével fog járni.

Ja, biztos lesznek a már korábban is hipochonderek között olyanok, akik még óvatosabbak lesznek, de szerintem a vírus lefutása után néhány évvel ez náluk is elmúlik.

Sokkal nagyobb történelmi katasztrófák után álltunk már fel, a II. vh. apokalipszise után egy komplett világot építettünk újra, nem hiszem hogy épp ez a hülye kis járvány hozná el a poklot.

2020. ápr. 20. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

"az emberek a saját maguk keltette pánik miatt teljes mértékben bezárkóznak"

Én úgy vele, hogy inkább meghalok fiatalon, de előtte nagyokat utazva, éttermekbe és diszkókba járva, rendszeresen átölelve a barátaim, bátran és szenvedélyesen élve, mint engedve a pánikgerjesztésnek gyáva féreg módjára bezárkózzak életem végégig. Az utóbbi nem élet, csak szánalmas vegetálás. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

2020. ápr. 20. 10:35
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

#4 Tessék! Ennyire félnek az emberek. És az ilyenekből egyre több lesz, még fel nem oldanak minden korlátozást.

[link]

2020. ápr. 20. 11:31
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

4-es vagyok

Én örülnék a legjobban, ha visszaállna a régi rend. Én 29 vagyok - azaz abszolút nem félek a vírustól és magától a betegségtől sem. Viszont ettől függetlenül ha lefertőződöm, és erről a munkáltatóm tudomást szerez, akkor azonnali hatállyal fognak megválni tőlem. Manapság pedig alaptétel a munkafelvételnél a koronavírussal való fertőzöttség mentesség. Előbbinél kb. az esélytelenség áll fent, utóbbinál talán még van egy kis esélye az embernek.

2020. ápr. 20. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Sajnállak 8-as, hogy ilyen helyen dolgozol. Mi a főnökömmel hétvégén megyünk kocsma-túrázni.
2020. júl. 6. 12:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy látszik nem jött be, amit a 4-es/8-as jósolt, a környékünkön minden kocsma dugig van hétvégenként, és mi is most megyünk bulizni a haverokkal. Mondjuk én már a karantén alatt sejtettem, hogy a "maradj otthon politika" hosszú távon nem fenntartható, és az lesz a vége, hogy áttérünk a svéd-modellre. Az emberek élni akarnak, nem az áporodott szobájukban rettegni.
2020. júl. 7. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!