Milyen törvény vonatkozik a házi sütemény eladására?
Tehát a kérdésem az, hogy ha van egy vállalkozó aki házi készítésű süteményt szeretne árusítani az minek kell megfelelnie? Gondolom szükséges hozzá valamilyen engedély. Mi ennek a menete?
Másik kérdésem: Van egy ismerősöm aki házi süteményt árul, de olyan körülmények között süti ezeket amik nem embernek valók. Igen, láttam a két szememmel ezeket. Koszos sütő, nagyon koszos tepsik, retkes konyha, tapadó konyhapult, és a ház úszik szószerint a ganèjban. Olyan kosz van a házban, hogy mindenre fekete ragacs van ràülve, és bűz is van. Szerintem engedélye sincs. Hol tudom ezt bejelenteni?
# 13/
Ha származását tudja számlával / szállítólevéllel igazolni akkor fedhetetlen. Csomagolt étel esetén gyártási idő lejárati idő, allergének megjelölése.
Friss étel esetén ez nem kell.
A reggel sütött, de délután eladott csikre is frissnek minősül amennyiben melegentartóban van tárolva.
# 15
A nébih, sem száll ki brahira, először rákérdeznek a körzeti orvosnál telefonon, ha volt ilyen jellegű beteg aki erre panaszkodott, akkor küldenek egy próbavásárlót, és azután indul csak az osztag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!