Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyen törvény vonatkozik a...

Milyen törvény vonatkozik a házi sütemény eladására?

Figyelt kérdés

Tehát a kérdésem az, hogy ha van egy vállalkozó aki házi készítésű süteményt szeretne árusítani az minek kell megfelelnie? Gondolom szükséges hozzá valamilyen engedély. Mi ennek a menete?

Másik kérdésem: Van egy ismerősöm aki házi süteményt árul, de olyan körülmények között süti ezeket amik nem embernek valók. Igen, láttam a két szememmel ezeket. Koszos sütő, nagyon koszos tepsik, retkes konyha, tapadó konyhapult, és a ház úszik szószerint a ganèjban. Olyan kosz van a házban, hogy mindenre fekete ragacs van ràülve, és bűz is van. Szerintem engedélye sincs. Hol tudom ezt bejelenteni?

2020. febr. 3. 18:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

# 13/

Ha származását tudja számlával / szállítólevéllel igazolni akkor fedhetetlen. Csomagolt étel esetén gyártási idő lejárati idő, allergének megjelölése.

Friss étel esetén ez nem kell.

A reggel sütött, de délután eladott csikre is frissnek minősül amennyiben melegentartóban van tárolva.

2020. febr. 3. 19:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a kérdezőnek kell bizonyítania. Jelentsd a nébihnek, ők kimennek ellenőrzésre, kerik az áruk pairjait és már ott bukik a dolog. Ezzel szerencsére nem szarakodnak.
2020. febr. 3. 19:47
 13/16 anonim ***** válasza:
10%

# 15

A nébih, sem száll ki brahira, először rákérdeznek a körzeti orvosnál telefonon, ha volt ilyen jellegű beteg aki erre panaszkodott, akkor küldenek egy próbavásárlót, és azután indul csak az osztag.

2020. febr. 3. 19:50
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
# 9 - hát kábé én is erre céloztam a korábbi kommentemben... :)))
2020. febr. 3. 19:50
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ÈRTELMES válaszokat!
2020. febr. 3. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
nėbih.
2020. febr. 4. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!