Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szóvá tehetem egy cukrászdában...

Szóvá tehetem egy cukrászdában, hogy többször is adtak el nem diabetikus édességet egy cukorbetegnek, akiről tudják, hogy az?

Figyelt kérdés
Nem letámadásra gondolok, csak szólni, hogy nem kéne.
2019. nov. 10. 15:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudnál mit felróni nekik, viszont ha nem szolgálják ki, vagy nem azt adják el, amit a vevő kér, akkor joggal lehetne bepanaszolni őket, és ők kerülnének bajba, mikor csak jót akartak.

Nem régen olvastam egy sztorit. Egy bárban dolgozó pincérnőről szólt, akinek majdnem az állásába került egy hasonló akció.

Egy este betért hozzájuk egy csapat fiatal nő, akik az egyikük leány búcsúját ünnepelték. Miközben rendeltek, az egyik csajszi (nem emlékszem, hogy a menyasszony vagy egy másik) elmesélte, hogy babát vár. A pincér csajszinak a rendeléskor feltűnt, hogy mindenki alkoholos koktél kért, beleértve a kismamát is, de úgy gondolta, egy nem árthat, kivitte nekik.

Viszont az ünneplők kérték a következő kört, szintén alkoholost mindenkinek. Ez már nem tetszett a pincérnőnek, és megbeszélte a pultossal, hogy az egyiket alkohol mentesen készítse el, de senkinek ne szóljon róla. Senkinek nem tűnt fel semmi.

Mikor már kellő mennyiséget magukba döntöttek, kérték a számlát. A pultos, aki a számlát készítette, viszont az alkohol mentest külön számolta, ami persze a számlán is látszott, de akkor sem tűnt fel az enyhén illuminált társaságnak. Fizettek, és mentek. Viszont nem sokára a kismama dühösen csörtetett vissza, hogy ezt hogy képzelték. A pincér csajszi próbált szabadkozni, hogy hallott a terhességről, és gondolta, hogy a kismama sem szeretne ilyen állapotban alkoholt fogyasztani. A kismama teljesen kikelt magából, hogy ezt hogy képzelte, majd ő eldönti, iszik e alkoholt vagy sem. Azonnal bepanaszolta a felettesénél, aki csak azért nem rúgta ki, mert eddig hiba nélkül dolgozott, de megfenyegette, hogy meg egy ilyen önbíráskodás az állásába fog kerülni.

2019. nov. 10. 16:26
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

A cukorbeteg maga kérte? Ha igen, akkor az eladónak oda kell adnia, és kész. Tudod, MINDIG a vevőnek van igaza. Meg egy felnőtt emberről (legalábbis a kérdésből ítélve arról van szó) amúgy is feltételezheti, hogy tisztában van a betegségével, tudja, mit szabad ennie.

Az a durva, ha diabetikusat kért, de e címszó alatt cukrosat kapott anélkül, hogy erről tájekoztatták volna.

2019. nov. 10. 16:27
 13/21 A kérdező kommentje:
11-es, engem az ilyen sztorik elképesztenek, az meg pláne, hogy ezek szerint ez még rendben is van így, sőt, így helyes...
2019. nov. 10. 16:29
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező igen, ez így helyes. Nem az ő dolga felülbírálni. Neki az a feladata, eladja a kért terméket. A vevő egészségi állapotához semmi köze. Ha a vevő nem megbízható, akkor ne vásároljon felügyelet nélkül. Ez a hozzátartozók felelőssége.
2019. nov. 10. 16:36
 15/21 anonim válasza:
91%
Nem az eladó dolga ez. A plázában sem szol rád az eladó, hogy ne vedd meg azt a bizonyos ruhát, mert sz*rul áll rajtad. Ahogyan egy étterembe sem fog szólni a pincér, hogy ne rendelj glutén tartalmú kaját, ha érzékeny vagy rá
2019. nov. 10. 16:48
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Max azért tehetnél panaszt, ha valaki valami MENTES dolgot kér és mégis van benne olyan összetevő és bizonyítani tudod.

De az, hogy valaki cukorbeteg nem jelenti azt, hogy nem fogyaszthat semmi cukrosat. Szíve joga magasról kakilni a diétájára, vagy úgy kalkulálni az étkezéseit, hogy ehessen cukrosat. Nekem is van cukros barátnőm, ha tudja, hogy nagyobb mennyiségű alkoholt vagy édességet fogyaszt (mondjuk jön egy szülinapi bulira) úgy számol, úgy alkalmaz inzulint aznap, hogy ne legyen baja.

Arról nem is beszélve, hogy nem tudhatja az eladó kinek veszi az illető a dolgot. Ennyi erővel a macskát fogom boltba küldeni, nehogy azthigyje a pénztáros, hogy én eszem a whiskas-t

2019. nov. 10. 17:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. Sejtettem amúgy, hogy ez a helyzet, de kíváncsi voltam.
2019. nov. 10. 17:31
 18/21 anonim ***** válasza:
84%

Szóvá teheted, de minek? Ők azért vannak ott, hogy kiszolgálják a vevőt, nem azért, hogy bíráskodjanak.

Eleve mégis mit gondoltál, mit kéne csinálniuk? Tegyenek úgy, mintha joguk lenne döntéseket hozni a vásárló helyett?

2019. nov. 11. 02:02
 19/21 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, mi?
2019. nov. 11. 08:03
 20/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem nem én vagyok. A legbunkóbb válaszoló díjat viszont te nyerted ennél a kérdésnél.
2019. nov. 11. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!