Budapesten a panelben felengedjem az ételfutárt vagy menjek le hozzá?
Szerintem egyértelmű, hogyha megadod az emeletet és az ajtót, akkor addig kell vinnie.
Viszont értelem szerűen illik adni borravalót, főleg, ha nincs lift és a negyediken laksz. Szerintem kajánàl rendben van a 200 ft.
Nehezebb csomagnal vagy új háztartási gépnél, ágynál ilyesmi illik többet adni, ha sokat kell cipelnie.
Én nagyváros külső részén lakom társasházban. Nem azért hív, mert nem akar felmenni, hanem mert pl. kóddal nyílik az ajtó, amit honnan tudna, ha nem adom meg. Nem is kell. Jelez és beengedem. Általában leszaladok, 1. emelet, de akkor is adok borravalót. Én is 200-at szoktam. Annyi pizzás-ételfutáros-borravalós kérdés van itt, és mindig megoszlanak a vélemények. Én kitartok amellett, hogy amíg gyorsak és meleg az étel, mindig adok.
Kiegészítésként egy példa, amit már szintén leírtam itt korábban. Lányom hozott Pizza Forte-től két 32 centis pizzát, az egyik rendben volt, a másiknak nyers volt a tésztája. Elhiszem, hogy sok a rendelés, de ne adjanak már ki nyers pizzát. Nem vitte vissza, pedig kellett volna.
Mindegy, amikor rendelünk, még sosem volt gond vele. Felviszik egyébként panelban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!