Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Budapesten a panelben felenged...

Budapesten a panelben felengedjem az ételfutárt vagy menjek le hozzá?

Figyelt kérdés
Eddig kertes házban laktam vidéken, ott ez magától értetődő. Hogyan illik panelházban? Menjek le amikor csenget vagy engedjem be az ajtón és ő hozza fel? Ki hogy csinálja? Esetleg valaki, aki futárként dolgozik, hogy gondolja?

2019. okt. 8. 09:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

A legjobban annak örül, ha lemész és még jattot is adsz.

Balatonon 3 szintes nyaralóban van apartmanunk, minden futár érkezés előtt pár perccel telefonálni szokott, persze mondhatod neki, hogy hozza fel, de akkor illik vastagabb jattot adni.

2019. okt. 8. 09:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
persze, vigye fel, de borravalót illik adni
2019. okt. 8. 09:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs lift, örülni fog, ha lemész.
2019. okt. 8. 09:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én párszor megkérdeztem, hogy menjek-e le, mert én sem tudtam, hogy ez hogyan működik. Meglepődtek és mondták, hogy nem kell, természetes, hogy feljönnek. Azóta nem kérdezem :D
2019. okt. 8. 09:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam egyetem alatt futarkent, mindig felmentem, jobb egyebkent mint mobillal felcsorgetni, es varni lenn az ajtoban, szerintem igy gyorsabb, mert en mindig szaladtam a kovetkezo cimre, a vendeg meg kenyelmesen jon :D

A jatt jolesik, na meg egy ket kedves szo is, ezek fontosabbak, minthogy lemenj :D De ha ez a kerdesed egyaltalan felmerult, latom ezzel nincs problema :))

2019. okt. 8. 10:00
 6/13 A kérdező kommentje:
És mennyi jatott illik adni mondjuk egy pizza esetén? Általában Simple alkalmazással rendelek és már ki is fizetem azon keresztül. Ilyenkor csak adjak oda 100-200 forintot?
2019. okt. 8. 10:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

- Rajtad múlik. Fel is engedheted, le is mehetsz érte.

- Még ha előre is fizetsz, borravalót adhatsz nekik apróban, mikor átveszed a rendelést. Én is így szoktam.

2019. okt. 8. 10:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 200-at adok.
2019. okt. 8. 10:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tuti velem van a baj, de sose jutott még eszembe, hogy azért hív a futár előre, hogy menjek le elé. Én mindig egyeztetésnek fogom fel, és mondom, hogy melyik kapucsengő, hogy ne kelljen keresnie. :D

Egyszer volt (nem kaja) rendelésnél, hogy kérte a futár, hogy szaladjak le, mert szabálytalanul tudott parkolni és nem meri így otthagyni a kocsit. Ez mondjuk tök érthető indok. Nekem nem volt gond de akkor is ő szabadkozott miatta. :)

Pizza esetén 100-200 Ft tökéletes borravalónak.

2019. okt. 8. 10:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Akkor úgy tűnik csak én gondolom túl és a futároknak magától értetődő, hogy felhozzák a rendelt dolgokat.
2019. okt. 8. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!