Ugye kötelező a kesztyű viselése a vendéglátóipari egységekben, gyorséttermekben stb?
Mert nagyon sokan ezt elfelejtik, leszarják, és pl a Pizza Kingnél rendszeresen megfogják, v hozzáérnek csupasz kézzel az ételhez, ami szerintem nem helyes és emiatt velem vitatkoznak, ha szóvá merem tenni.
Na és ha előtte az orrában túrkált v a seggét vakarta akkor mi van? Soha nem tudhatod.
A kasszánál meg a pénzt is fogdossa ami alapból baktériumforrás. Utána kiszolgálás előtt sztem illene kezet mosni.
Már nem az első eset h ilyesmit látok és ha nagyon szemét lennék, szólhatnék a NÉBIH-nek vagy akár a médiahatóságoknak is.
Tegnap ezzel fenyegetőztem és erre azt felelték h csak nekem lenne rossz. Miért is?
Nem kötelező, de nem is jelentene semmit. Ha kesztyű nélkül vakarhatná a hátsóját, akkor kesztyűben is megtehetné, ugyanott vagyunk.
Ami kötelező, az a kézmosás. Erre szokott ilyen szabály lenni, hogy pl ha tevékenységet vált, vagy tūsszentés után, vagy takarìtást követően, stb, de minimum 20 percenként egyszer.
Még a Michelin csillagos séfek sem főznek kesztyűben.
Nyilván a megfelelő higiéniára oda kell figyelni, de azért nem ég, steril dobozban készülnek az ételek.
Kesztyű nem kötelező.
Kézmosásnak megvannak a szabályai.
Egyébként, aki túrja az orrát, az kesztyűben is túrná. Sajnos én is láttam már ilyet, látvány konyhán :D Jobban jártak volna a zárt konyhával.
Nem kötelező az élelmiszer készítés során, de a pénzkezelés után kötelező a kézmosás.
"Tegnap ezzel fenyegetőztem és erre azt felelték h csak nekem lenne rossz. Miért is?"
Mert megtudják a címed, és a tulaj, aki ott mossa a pénzét szétveret!
En kiskereskedelmi cegnel dolgoztam ott ugy oldottak meg hogy egyik kezen kesztyu amivel pl a hust fogja meg masik az csupasz es azzal a penzt fogjak meg.
Nyilvan jobb lenne a kesztyu de nincs eloirva sajnos.. undorito a pizza king ne egyetek ott😨
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!