Igaz, hogy az éttermek konyháiban akár bele is köpnek az ételbe?
Sokszor hallottam már ezt poén szinten, de nincs vendéglátós ismerősöm aki igazolni vagy cáfolni tudná.
Ha így van, akkor normális vendégként is megtörténhet velem vagy csak a problémázó alakoknak jár ki?
Viccből szokták mondani, hogy ha a ,,kedves’’ vendég záróra előtt jön, olyankor bosszúból már beleköpnek az ételbe. Ez természetesen nem igaz, hiszen mi a vendégért vagyunk. A pincér dönthet úgy, hogy közli a vendéggel, hogy 30 perc múlva zár a hely, már nem főznek de ha a pincér nem mer vagy nem akar nemet mondani és kiszolgálja a betérő vendéget, akkor bizony muszáj jó képet vágni, hogy a vendég elégedett legyen.
Nem köpünk az ételbe soha.
Üdv, egy vendéglátós srác
Én csak annyit tudok mondani, arról az időszakról, amikor egy puccos étteremben dolgoztam, hogy nagyon rosszak lehetnek a munkakörülmények és egy idő után lehet szarik mindenre a csapat.
Én csak olyanokat láttam a saját szememmel, hogy az előző vendég által használt tanyérba szedték a fogást, a következő vendégnek.
Az is mindennapos volt, hogy a pultban a lányok a koszos, használt pohárra töltötték rá az új rendelést. Herpeszes vendég esetén ez elég baj.
Nem azért, mert csúnyán nézett az adott vendég, hanem magából a helyzetből volt elegük, hogy 16 óráznak, hogy nincs szünet, hogy hajtás van stb.
Én pont ezért hagytam ott ezt a helyet, nem tudtam volna a frusztráltságom a vendégeken kiélni. De sokan megtették.
El tudom képzelni ezt a beleköpést is más helyeken. Nincs semmilyen pszichológiai vizsgálat, bármilyen idiótát felvesznek sok munkakörbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!