A vegánok adnak a kutyájuknak tápot?
A kutya mindenevő, el tud élni csak növényen is.
Amúgy az én kutyám eszik húst, annó mikor átálltak az emberekhez a farkasok, és szövetségbe léptek, a hús is a szerződésben foglaltatott.
A kutya mindenevő, tökéletes egészségben tud élni növényi étrenden is.
A macska obligát ragadozó. Az más kérdés.
Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük a kutyát, mert nem ez volt a kérdés.
Sok vegán tartja növényi étrenden a háziállatait. Kutyát és macskát is. A többség azonban táppal, hússal vagy vegyesen eteti őket.
Attól függetlenül, hogy a kutyának jó-e vagy nem a növényi étrend, a mellette szóló érvek szerintem nem helytállóak. Eddig két fő érvet hallottam azoktól, akik növényi étrenden etetik az állataikat.
1. Az Xy kutyája/macskája sem kap húst, és mégis egészséges, boldog, száz éves, stb. Mint tudjuk, 1-2 ismert példa alapján döntést hozni általában rossz ötlet, mert nem biztos, hogy mi is szerencsés kivételek leszünk.
2. Az én állatom miatt ne szenvedjen más állat. Ez azért nem helytálló, mert a tápokba nem színhús kerül, hanem aprólék, belsőségek, bőr, csontliszt, stb. Olyan állati "hulladékok", amit az embereknek már nem lehet eladni, és enélkül kidobásra kerülne.
A növényi étrendes gazdik kedvenc kérdése, hogy "akkor is húst adnál a kutyádnak, ha magadnak kellene levágnod hozzá az állatot?". Jelen körülmények között élve ezt nem is kommentálom.
Én vegánként úgy gondolom, hogy az állataimért felelősséggel tartozom, és ha nem fér bele a vegánságomba (nekem belefér), hogy az családtagjaimat megfelelően ellássam, akkor nem veszem magamhoz őket. Vagy maradok a növényevő állatoknál.
Ennek ellenére nem etetek táppal, mert nem találtam még olyat, ami összetételben és árban is igazán jó lett volna nekünk, ezért a kutyám nem tápot eszik. Hanem húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!