Túróból, sajtból, tojásból készült szálkásító ételek receptjei?
A fogyás egyetlen kulcsa, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit a szervezeted eléget. Nincsenek csodareceptek, amik ennél többet segítenek.
Ha emellett edzel és figyelsz a megfelelő fehérje bevitelre, akkor az izmaid nemcsak megmaradnak, de nőhetnek is. A túró, sajt, tojás mind magas zsírtartalmúak, tehát a fehérje mellé adott mennyiségű zsír is jár, mindig. Ez eléggé sok kalóriát tartalmaz, ezért azt javaslom, hogy ne csak ezekből próbáld bevinni a szükséges fehérje mennyiséget. A növények is tartalmaznak aminosavakat. Egyesek kifejezetten nagy mennyiségben. A hüvelyesek (bab, lencse, borsó, stb.) fehérjetartalma nagyon magas, ráadásul egészen más az összetételük, mint a tejtermékeknek, ezért a változatosság miatt ezekből is érdemes bőven fogyasztani.
A hüvelyeseken kívül is sok étel van, aminek magas a fehérjetartalma (rizs, mandula, stb.), de ezek már szénhidrátokat vagy zsírokat is nagyobb arányban tartalmaznak. Ez nem gond, fontos, hogy változatosan étkezz, de figyelj oda a kalória tartalomra is.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a fogyás érdekében csak kevés féle ételt fogyasztanak, mert ezeknek a tápanyag-kalória arányát találják megfelelőnek. Ha így csinálod, gyorsan megunod és a szervezeted éhezni fog, hiába eszel. Fontos, hogy minden tápanyaghoz hozzá juss, ezért nyugodtan egyél olyasmiket is, amik aránylag sok kalóriával járnak, viszont a tápértékük jó. Ha mértékletesen fogyasztod ezeket, nem fogsz hízni, viszont az egészséghez szükségesek.
Köszönöm a kimerítő választ. Receptet nem tudsz? :D
Nyilván nem kizárólag túróból és sajtból akarom kialakítani a diétámat. De mivel eddig főleg tésztát, krumplit és rizst ettem némi zöldséggel, gondoltam, ha azokból kevesebbet eszem, és az említett fehérjékből többet, az jó lesz.
Sajnos a hüvelyeseket nem bírom, iszonyat felfújnak, és sok bennük a szénhidrát is. Ugyanígy a karalábé, a kelbimbó, a karfiol is puffaszt engem. Ezekből csak hétvégén merek enni, és nagyon keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!